Hoppa till huvudinnehållet

Högsta domstolen tar inte upp rattfyllerimål

Publicerad:
Högsta domstolen nekar prövningstillstånd i ett grovt rattfyllerimål där en Åmålsbo är dömd till fängelse av tingsrätten.
Högsta domstolen nekar prövningstillstånd i ett grovt rattfyllerimål där en Åmålsbo är dömd till fängelse av tingsrätten. Foto: Magnus Andersson/TT

Högsta domstolen har beslutat att inte pröva ett mål som gäller en 62-årig Åmålsbo som är dömd för grovt rattfylleri.

Åmålsbon har tidigare överklagat tingsrättens dom till hovrätten och ville få sin dom ändrad till villkorlig dom med samhällstjänst. Hovrätten gick på tingsrättens linje och Åmålsbon överklagade därmed till Högsta domstolen. Men Högsta domstolen beslutade att inte ens pröva målet utan hänvisar till hovrätten som fastställt tingsrättens dom. Anledningen, som Högsta domstolen meddelar, är att man inte ger prövningstillstånd eftersom man inte finner några skäl att ta upp fallet.

Stoppades av polis

Åmålsbon dömdes i tingsrätten i Vänersborg till en månads fängelse för grovt rattfylleri och grov olovlig körning i höstas förra året. Och händelsen han dömdes för inträffade året innan, i april, då han stoppades av polisen på Karlstadvägen i Åmål. Det visade sig då att mannen hade 1,61 promille alkohol i blodet när han körde bil. Mannen stoppades även en månad senare då han körde bil, trots att hans körkort var återkallat.

Artikeltaggar

ÅmålBrott, lag och rättFängelseHögsta domstolenOlovlig körningÖverklagandenRattfylleriVänersborg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.