Hoppa till huvudinnehållet

Nytt försök: Höghedens nya luftkudde invigs med galna hopp

Publicerad:
Axel Byh och Ricky Holmström är några av dem som har jobbat hårt med funparken den senaste tiden. På lördag invigs den nya luftkudden som har levererats av Axels företag Mid-Air.
Axel Byh och Ricky Holmström är några av dem som har jobbat hårt med funparken den senaste tiden. På lördag invigs den nya luftkudden som har levererats av Axels företag Mid-Air. Foto: Åmåls skicenter

På lördag invigs den nya funparken på Åmåls skicenter. Ett gäng duktiga parkåkare från Kungsbacka har bjudits in för att inviga den nya luftkudden.

– De är riktigt duktiga, har inga hämningar, säger Arne Johansen i Höghedens SLK, som driver anläggningen.

De senaste veckorna har det lagts många ideella timmar på att bygga den nya funparken på Åmåls skicenter. Framöver kommer besökarna att kunna utmana sig själva på rails, boxar, rör och, inte minst, den stora luftkudden som har köpts in tack vare ett bidrag på 100 000 kronor från Dalslands Sparbank.

Invigningen var tänkt att ske redan på trettondagen men på grund av elproblemen på anläggningen i samband med snöstormen sköts det upp.

Allt material har levererats av det lokala företaget Mid-air, som genom sina kontakter även bjudit in ett gäng duktiga åkare till invigningen på lördag.

– Det kommer fem–sex åkare från Kungsbacka, både snowboard- och skidåkare som kommer att visa trick på luftkudden. De är riktigt duktiga, har inga hämningar, säger Arne Johansen.

I anslutning till invigningen kommer det även att grillas hamburgare.

– Det ska bli jätteroligt.

Parken är placerad till höger om barnbacken, nerifrån sett. Det fanns även planer på att dra igång den gamla liften bredvid parken, men den senaste tidens mildväder satte stopp för de planerna.

– Vi byglade på den liften, men sedan försvann snön.

I stället får man ta liften i barnbacken, eller snedda in från familjebacken för att komma till parken.

Dennis Hareskog fixar till det nya röret i funparken. Eventuellt kommer det att tillkomma fler hopp i parken längre fram i vinter.
Dennis Hareskog fixar till det nya röret i funparken. Eventuellt kommer det att tillkomma fler hopp i parken längre fram i vinter. Foto: Åmål skicenter

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls SkicenterDalslands SparbankGrillningHöghedenInvigningarSamhälleSkidorSnowboard

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.