Hoppa till huvudinnehållet

Två Åmålssegrar i Ekebyloppet

Publicerad:
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Åmåls OK hade åtta löpare i spåret runt Vintertorp i Sunne i söndags. De svarade alla för fina insatser i Ekebyloppet och Eira Olsson segrade i klassen D14.
Åmåls OK hade åtta löpare i spåret runt Vintertorp i Sunne i söndags. De svarade alla för fina insatser i Ekebyloppet och Eira Olsson segrade i klassen D14. Foto: Åmåls OK

Åmåls OK:s Eira Olsson, i klassen D14, och Loui Alsin, i H10, var i helgen snabbast i sina respektive klasser i Ekebyloppet som arrangerades av Sunne Skidlöparförening.

Trots att det periodvis kom ner snöblandat regn hade arrangörerna fått till en fin och utmanande klassisk slinga runt Vintertorp i Sunne i söndags. En del bortfall på grund av förkylningar blev det, men Åmåls OK kom till start med åtta åkare som samtliga stod för fina insatser.

I klassen D14 visade Åmåls OK:s Eira Olsson fin åkstyrka när hon segrade en och en halv minut före Maja Syversen, OK Bore Torsby. Även Loui Alsin från Åmåls OK var snabbast i sin klass, H10.

Åmålsduon Walter Persson och Oscar Ahlstedt slutade på andra respektive tredje plats bland sju åkare i klassen H14. Där segrade hemmaåkaren Edvin Håkansson från Sunne SLF.

William yngst

I ungdomsklassen för de äldsta åkarna, H16, blev det, liksom i Dalskidan för ett par veckor sedan, en spännande duell mellan Åmåls OK:s Gustaf Persson och Arvika IS Petter Karlsson. Det slutade med en andraplats för Gustaf Persson, inte så långt efter Petter Karlsson.

I klassen D12 slutade Ida Nilsson på fjärde plats medan klubbkamraten Agnes Hedlund från Åmåls OK kom i mål på sjunde tid. Åmåls OK:s yngste åkare var William Hedlund som gjorde ett fint lopp i klassen H8.

Götalandsmästerskapen, som till helgen skulle hållits i Borås, har skjutits fram på grund av snöbrist. För de tävlingssugna arrangerar SK Bore från Torsby Värmlands-DM på lördag.

Agnes Hedlund tävlade i D12.
Agnes Hedlund tävlade i D12. Foto: Åmåls OK
Gustaf Persson var nära segern i H16.
Gustaf Persson var nära segern i H16. Foto: Åmåls OK
Ida Nilsson gjorde ett fint lopp i D12.
Ida Nilsson gjorde ett fint lopp i D12. Foto: Åmåls OK
Oscar Ahlstedt hade bra fart i H14-klassen.
Oscar Ahlstedt hade bra fart i H14-klassen. Foto: Åmåls OK
Walter Persson, i H14, kämpar sig upp i en av de sega backarna på slingan.
Walter Persson, i H14, kämpar sig upp i en av de sega backarna på slingan. Foto: Åmåls OK
William Hedlund var yngste deltagaren från Åmåls OK.
William Hedlund var yngste deltagaren från Åmåls OK. Foto: Åmåls OK

Artikeltaggar

Arvika ISBoråsEira OlssonEkebyloppetLängdskidåkningSunneSunne SLFTorsbyVintertorpÅmåls OK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.