Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Inget mer trassel på hörlurarna

Publicerad:
Emelie Karlsson, Anna Möller och Fanny Blomqvist driver företaget Clipcase UF och tillverkar själva sin enkla, men funktionella produkt för att få ordning på trassliga hörlurssladdar.
Emelie Karlsson, Anna Möller och Fanny Blomqvist driver företaget Clipcase UF och tillverkar själva sin enkla, men funktionella produkt för att få ordning på trassliga hörlurssladdar. Foto: PD:s arkiv

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1972

Viken vann säkert Örnäspremiär. Så blev det äntligen bandy också i Åmål. Gripen hette gästerna och det var de som serieledande Viken skulle ta sig an. Viken vann komfortabelt med 4–1, segersiffror något i överkant men segern var helt välförtjänt.

Matchinledningen bjöd inte på något större spel från någotdera laget. Men så i mitten blixtrade hemmalagets kedjeåkare till och inom loppet av en minut grejade Håkan Ågren assisterad av ”Fille” Broström till både 1–0 och 2–0. ”Fille” Broström hade vilat sig på utvisningsbänken, kom tillbaka och kunde per omgående greja till det tredje målet. Karl-Erik Karlsson kunde avsluta målgörandet med 4–1.

1997

Dags att putsa av pistmaskinen. Tänk vad mycket ett väderomslag kan betyda. I lördags fanns det knappt snö till en snögubbe på Högheden. På måndagsförmiddagen låg snön vit i backarna och personalen på Nya Dalsland Skicenter hade fullt upp. Det var dags att putsa av pistmaskinen.

2012

Inget mer trassel på hörlurarna. Karlbergselevernas UF-företag passade på att visa upp sig, sina produkter och tjänster på den minimässa gymnasiet ordnade i veckan för att marknadsföra sina utbildningar. Emelie Karlsson, Anna Möller och Fanny Blomqvist på samhällsprogrammet tröttnade på att hörlurarna trasslade sig och utvecklade en platta att snurra sladdarna kring. Nu både producerar och säljer de sin produkt.

Redaktör: Roger Pettersson

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls SkicenterBandyDalslandGymnasieskolanHöghedenIF VikenKarlbergsgymnasietÖrnäsvallenSnöUng företagsamhetVäder

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.