Hoppa till huvudinnehållet

Förintelsen uppmärksammas på Karlbergsgymnasiets fullmatade temavecka

Publicerad:
Ingrid Lomfors, tidigare överintendent på Forum för levande historia, kommer att föreläsa för samhällseleverna på Karlbergsgymnasiet i Åmål.
Ingrid Lomfors, tidigare överintendent på Forum för levande historia, kommer att föreläsa för samhällseleverna på Karlbergsgymnasiet i Åmål. Foto: Maja Suslin/TT

Nästa vecka uppmärksammar Karlbergsgymnasiet i Åmål förintelsens minnesdag med föreläsningar av Ingrid Lomfors och Johan Perwe från Forum för levande historia. Arrangemanget är en del av samhällsvetenskapsprogrammets temavecka.

Den kommande veckan blir inte som andra veckor på samhällsvetenskapsprogrammet på Karlbergsgymnasiet. En temavecka är inplanerad, som bland annat kommer att ge eleverna chansen att bli politiker för en dag och styra ett land med hjälp av en instruktör från centralförbundet Folk och försvar.

Förintelsens minnesdag kommer också att uppmärksammas under veckan. Ingrid Lomfors och Johan Perwe, som jobbat med Forum för levande historia, har bjudits in för att föreläsa.

Temat blir extra intressant för samhällseleverna i årskurs 3, som i februari reser till Göteborg för att se musikalen ”Cabaret” på Göteborgsoperan.

Andra gäster under temaveckan är deckarförfattarna Peter Nyström och Peter Mohlin, båda tidigare elever på Karlberg, som kommer till skolan för att berätta om sin gemensamma författarresa.

Besök på museum

Samhällseleverna i årskurs 1 och 2 kommer även att åka till Karlstad för besök på Brigadmuséet och Värmlands museum. För esteteleverna blir det samma dag besök på Lerinmuséet och Värmlands museums utställning ”Fint och fult”.

Veckan avslutas med besök från polisen och Sveriges Television.

Artikeltaggar

BrigadmuseetForum för levande historiaGöteborgGöteborgsoperanIngrid LomforsJohan PerweKarlbergKarlbergsgymnasietLerinmuseetMuseumMusikalerNöje/KulturPeter MohlinPeter NyströmSkola och utbildningUtställningarVärmlands län

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.