Hoppa till huvudinnehållet

Banar väg för Biltema – Trafikverket redo förhandla om E45-rondell

Publicerad:
Nu är Trafikverket redo att förhandla om en rondell på E45 i Guttane vilket skulle bana väg för Biltemas etablering i Säffle.
Nu är Trafikverket redo att förhandla om en rondell på E45 i Guttane vilket skulle bana väg för Biltemas etablering i Säffle. Foto: Berit

Trafikverket är redo att förhandla med Säffle kommun om en rondell på E45 vid Guttane handelsplats. Det banar väg för Biltemas planerade etablering.

Niklas Ekberg, gatuchef i Säffle och Åmål, bekräftar att samtalen mellan Säffle kommun och Trafikverket gått i positiv riktning.

– Vi har fått in ett yttrande från Trafikverket vilket innebär att vi kan börja förhandla och komma fram till ett avtal mellan kommunen och Trafikverket, säger han.

Han berättar att yttrandet från Trafikverket är positivt men att det finns kravlösningar på hur trafiksituationen vid Guttane ska utformas.

Hur lång tid kommer det att ta?

– Ett par månader eftersom ärendet först ska beredas och beslutas politiskt, säger Niklas Ekberg.

Men beskedet från Trafikverket är enligt Niklas Ekberg ett steg framåt i processen.

– Det går framåt som vi hoppats. Men processen kompliceras av att det handlar om en anslutning till ett statligt nätverk, säger han.

Byggtid nio månader

Enligt den ursprungliga tidsplanen ska den nya Biltema-butiken kunna slå upp portarna strax före årsskiftet 2023–2024. Byggtiden är beräknad till nio månader.

40–50 personer beräknas få anställning i butiken när den är färdig. Enligt detaljplanen ska det byggas en standardbutik med 19 000 artiklar och försäljningsyta på drygt 4 700 kvadratmeter inklusive en lunchrestaurang.

Utredning om trafiklösning kan försena byggstart för Biltema i SäffleDå kan Biltema öppna i Säffle om tidsplanen hållerVaruhusjätte i Säffle ger 40–50 nya jobb

Artikeltaggar

BiltemaE45GuttaneHandelNiklas EkbergNyheterSäffle kommunTrafikTrafikverket

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.