Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: IFK Åmål firade stora triumfer på DM

Publicerad:
Framgångsrik IFK Åmål-trio på skid-DM. Från vänster: Christina Stålhandske, Jan och Marianne Hagelbrand.
Framgångsrik IFK Åmål-trio på skid-DM. Från vänster: Christina Stålhandske, Jan och Marianne Hagelbrand. Foto: PD:s arkiv

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1972

Svårt före vid DM – framgångar för IFK. IFK Åmål firade stora triumfer på DM. Syskonen Jan och Marianne Hagelbrand tog var sin titel i äldre junior resp. damklassen och dessutom ordnade åmålsklubben till tre silvermedaljer. Krister Eriksson Viken blev tvåa i yngre juniorklassen.

Man kan definitivt inte tala om idealföre när skidåkarna under helgen avverkade sina första DM-tävlingar. Så föredrog också över hälften av de som kom till start att bryta tävlingen. Som det hela nu utformade sig var det de som hade vallat bäst och hade den bäst råkonditionen som hade de största segerchanserna.

1997

Rusta upp 45:an. Länsstyrelsen i det nya storlänet vill att mer pengar skall satsas på bland annat riksväg 45.

När länsstyrelsen samlades till första sammanträdet hade man att behandla vägverkets och banverkets planer för utbyggnad av vägar och järnvägar fram till 2007.

Länsstyrelsen tycker att ytterligare 1,9 miljarder skall satsas och bland annat då på en ombyggnad av riksväg 45.

2012

Byggfel fördyrar ridhuset med ytterligare 200 000 kronor. Åmåls kommunfullmäktige avvisade i höstas 750 000 kronor till att slutföra ombyggnationen av ridhuset på Finserud.

– Nu har det visat sig att det beloppet inte räcker och att ytterligare 200 000 kronor behövs för att rätta till byggfel som påträffats, säger kommunalrådet Michael Karlsson (S).

Redaktör: Roger Pettersson

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls RidklubbDalslandFinserudIFK ÅmålJan HagelbrandJärnvägKommunfullmäktigeLänsstyrelsen i Västra Götalands länMichael KarlssonSamhälle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.