Hoppa till huvudinnehållet

Åmålshästen Moas Heja Mera inledde nya året bra

Publicerad:
Morgan Ivarsson satt i sulkyn när Åmålshästen Moas Heja Mera vann på Färjestad i söndags. Här intervjuas Ivarsson av Fredrik Bengtsson på Åmålstravet. Foto: Björn Martinsson

Det har några veckor in på det nya året varit lite sparsamt startat av Åmålshästar. På Färjestad i söndags var det dock en häst representerad och det blev också en framgång för kallblodet Moas Heja Mera som i årets första start tog ett andrapris.

Mats Pettersson tränar det kallblodiga stoet som han också äger tillsammans med Anne-Li Pettersson.

På Färjestad var det Morgan Ivarsson som satt i sulkyn och han avancerade så sakteliga från sina dubbla till och efter 800 meter var Moas Heja Mera framme hos ledande favoriten Aske Faks.

Aske Faks höll farten bra där framme och vann sedan mycket lätt före Moas Heja Mera som i sin tur hade flera längder till trean Slotts John.

12 500 kronor blev det för andrapremien där Moas Heja Mera inlett karriären bra med en seger och tvåa andrapris på sina blot fyra starter.

Moas Heja Mera är en egen uppfödning av familjen Pettersson där Moas Lella Scott är hennes mamma.

Artikeltaggar

FärjestadstravetFredrik BengtssonKarriärTrav

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.