Hoppa till huvudinnehållet

Pangstart för Ida Kjellman i Blåvitt – tvåmålsskytt i debuten

Publicerad:
Åmålsspelaren Ida Kjellman skjuter mål för IFK Göteborg under träningsmatchen mot Elfsborg i Borås i lördag.
Åmålsspelaren Ida Kjellman skjuter mål för IFK Göteborg under träningsmatchen mot Elfsborg i Borås i lördag. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Förra veckan stod det klart att Åmålstjejen Ida Kjellman skrivit på division 1-klubben IFK Göteborg. I debuten var hon bäst på plan i Blåvitt och gjorde två mål i träningsmatchen mot Elfsborg som slutade 3–3.

Säsongens första träningsmatch för IFK Göteborg. Då slog nyförvärvet från Säffle SK, Åmålstjejen Ida Kjellman, till med två mål och fick massor av beröm av Blåvittränaren Peter Svanström.

”Vårt nyförvärv Ida Kjellman är planens bästa spelare i 90 minuter. Det är också härligt att se att när vi ligger under med 1–3 så har vi flera ledare ute på planen som blir förbannade och som går in och kämpar in kvitteringen. Vi fortsätter att vara förlustfria sedan hösten 2020. Senaste gången vi spelade oavgjort i en match var kvalet mot Öis hösten 2021”, säger Svanström till IFK Göteborgs hemsida.

Kjellman på plats i drömklubben: ”Behöver utmaningar för att utvecklas”Ida Kjellman klar för hårdsatsande IFK Göteborg: ”Passar perfekt in”

Ida Kjellman höll sig framme och gjorde 1–0-målet redan i den elfte minuten. Hon stod sedan för reduceringen till 2–3 i 89:e minuten och Isabella Svanström kvitterade i 91:a.

Nästa träningsmatch spelar IFK Göteborg den 4 februari borta mot Rävåsens IK i Karlskoga.

Elfsborgs Linn Sångberg och IFK Göteborgs Ida Kjellman i duell.
Elfsborgs Linn Sångberg och IFK Göteborgs Ida Kjellman i duell. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Artikeltaggar

FotbollIda KjellmanIF ElfsborgIFK GöteborgKarlskogaNyförvärvRävåsenSäffle SK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.