Hoppa till huvudinnehållet

Stora driftstörningar hos Telia: ”Jobbar så snabbt som möjligt”

Publicerad:
Telia har driftstörningar på måndagen. Arkivbild.
Telia har driftstörningar på måndagen. Arkivbild. Foto: Caisa Rasmussen/TT

Telekombolaget Telia har stora driftstörningar. På företages sociala medier larmar kunder om att telefoni, bredband och tv-tjänster påverkas.

"Just nu har vi har störningar i våra interna system som påverkar vår hemsida och vår möjlighet att hjälpa våra kunder med beställningar och supportärenden. Det kan även innebära störningar på tjänsten Telia Play. Våra tekniker jobbar för att lösa detta så snabbt som möjligt", skriver Telia i ett inlägg på Facebook.

Även flera myndigheter larmar om problem. Polisen skriver på sin hemsida att det är svårt att komma fram på 114 14 och att felsökning pågår hos leverantören. Även Arbetsförmedlingen och Transportstyrelsen meddelar att det är svårt att nå deras kundtjänster, rapporterar flera medier.

I region Skåne går det inte att kontakta vårdcentraler eller den centrala växeln, och patienter som suttit i långa telefonköer har mist sina platser när telefonnätet lagt av, rapporterar Sydsvenskan.

Artikeltaggar

ArbetsförmedlingenBredbandFacebookSamhälleSociala nätverkSydsvenskanTeknik och vetenskapTelefoniTeliaTransportstyrelsenVårdcentraler

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.