Hoppa till huvudinnehållet

Åmålspar tog hem veteran-DM

Publicerad:
Reporter Elinor Thuresson
Elinor Thuresson
elinor.thuresson@provinstidningen.se
Pallen i DM-finalen för Värmland-Dals bridgeförbund. Guldmedaljörerna Per och Lena Schullström står i mitten, med silverherrarna Klas Nilsson och Anders Darle till höger och bronsparet Jörgen Hirschfeldt och Bodil Andersson till vänster.
Pallen i DM-finalen för Värmland-Dals bridgeförbund. Guldmedaljörerna Per och Lena Schullström står i mitten, med silverherrarna Klas Nilsson och Anders Darle till höger och bronsparet Jörgen Hirschfeldt och Bodil Andersson till vänster.

Åmålsmakarna Per Schullström och Lena Schullström tog hem segern när veteranernas DM-final i parbridge spelades i helgen.

Det blev fina framgångar för Åmåls bridgesällskap i lördags när Värmland-Dals DM-final för veteranpar spelades i Karlstad. Startfältet bestod av 29 par och tävlingen avgjordes över 46 brickor.

Åmålsmakarna Per Schullström och Lena Schullström placerade sig högst upp på prispallen med segerprocenten 59,78. Paret tog hand om ledningen efter 32 spelade brickor och kunde sedan hålla undan hela vägen fram till målsnöret.

Näst bästa Åmålspar blev Michael Karlin och Sven-Olov Andersson som var ett av tre par att kom femma. Placeringen delades med bland andra Anders Hammarström från Åmåls bridgesällskap som spelar med Annika Sundelin från Solstabridgen i Karlstad. Femmorna fick 54,55 procent.

Klara för SM

Ytterligare tre Åmålspar deltog och som helhet var det en bra dag för bridgesällskapet. Göran Åhs och Mats Persson kom på 11:e plats med 52,51 procent. Lennart Lindqvist och Anders Brodin slutade på delad 14:e plats på 50,52 procent och Ernst Lindqvist och Håkan Sandberg tog en delad 18:e plats på 48,86 procent.

DM fungerar också som kvaltävling för SM, vilket betyder att de fyra främst placerade paren är klara för att spela SM-finalen för veteraner på bridgefestivalen i sommar.

Resultat

Topp fem-placeringarna i DM

1) Per Schullström – Lena Schullström, Åmåls BS, 59,78 procent

2) Klas Nilsson – Anders Darle, Solstabridgen/Hagfors BK, 58,86

3) Jörgen Hirschfeldt – Bodil Andersson, Solstabridgen, 58,30

4) Solweigh Andersson – Mikael Skoog, Hammarö BK/Arvika BS, 54,60

5) Anders Tollman – Jan Larsson, Karlstads BK, Michael Karlin – Sven-Olov Andersson, Åmåls BS, Annika Sundelin – Anders Hammarström, Solstabridgen/Åmåls BS, 54,55

Artikeltaggar

Fritid och livsstilHagforsHåkan SandbergKarlstadMedaljerVärmland-Dals bridgeförbundÅmålÅmåls bridgesällskap

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.