Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Läkarjouren flyttades till Säffle

Publicerad:
Skall apoteksjouren i Åmål flyttas till Säffle frågade sig Provinstidningen 1973.
Skall apoteksjouren i Åmål flyttas till Säffle frågade sig Provinstidningen 1973.

Här är något av vad Provinstidningen skrev om för 10, 25 och 50 år sedan.

2013

Bearnaisesås med smör lanseras i Paris. Svenska kockar som bjuds in för att laga klassisk, fransk sås i Paris? Låter som om det skulle kunna tas som en förolämpning, men i april lämnar Emil von Schultz och Jan-Erik Johansson Svanskogs värdshus för ett gästspel.

Emil von Schultz tror att initiativet till resan kommer från en grupp franska gäster som besökte restaurangen i Svanskog. En tid efteråt kom det inbjudan från flera parisiska restauranger.

1998

Akelius anställer och stannar i Åmål. De 24 arbetslösa som för närvarande får arbetsplatsintroduktion på Akelius Finansservice AB i Åmål, har erbjudits anställning och arbete med distribution och försäljning i företaget från och med 1 mars.

– Några som jobbat med text- och bokproduktion har tackat nej. Vi kommer att ha 19 personer kvar på åmålskontoret, säger platschefen Christina Gyllenklint.

1973

Läkarjour flyttar till Säffle – Apoteksjour följer efter? Från den 1 mars upphör läkarjouren vid läkarcentralen i Åmål och koncentreras till en Åmål–Säffle-gemensam jourcentral vid sjukhuset i Säffle. I samband med detta aktualiseras också frågan om upphörande med jourverksamheten vid apoteket i Åmål.

Artikeltaggar

AkeliusAnställningarArbeteArbetslöshetRestaurangerSamhälle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.