Hoppa till huvudinnehållet

Cornelis Vreeswijk hyllas bluesigt –säsongsstart för Visklubb-67

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Stewe Cato och Mikael ”Gröten” Karlsson tolkar Cornelis Wreeswijk.
Stewe Cato och Mikael ”Gröten” Karlsson tolkar Cornelis Wreeswijk. Foto: Anders Falk

En hyllning till Cornelis Vreeswijk, matinéföreställning i samarbete med musikalartister från Värmlandsoperan och den traditionella Taubekonserten. Visklubb -67 har presenterat sitt vårprogram.

På fredag inleder Visklubb-67 säsongens konserter. Först ut i Medborgarhusets rotunda är parhästarna Stewe Cato och Mikael ”Gröten” Karlsson, från Slottsbron respektive Grums, som kommer att bjuda på en hyllningskonsert till en av svensk visas allra största portalfigurer, Cornelis Vreeswijk. Duon kommer särskilt att slå an på Vreeswijks bluesinfluerade repertoar. Med två gitarrer samt munspel lär det bli ett ordentligt bluessväng på scenen.

Vårprogrammet fortsätter sedan med en matinéföreställning för visklubbens medlemmar i rotundan i februari. Föreställningen sker i samarbete med PRO i Säffle, som har engagerat musikalartisterna Cecilie och Christer Nerfont från Wermland Opera. Tillsammans med musikerna Torbjörn Strand på fiol och keyboard, Mattias von Wachenfeldt på gitarr och Lars-Inge Bjärlestam på cello ges programmet ”Nu är det gott att leva” med visor av Olle Adolphson och Barbro Hörberg.

I mars ger sedan Visklubbens egna musiker sin traditionella Taubekonsert, den 20:e i ordningen sedan 2003. Monica Olsson, Anders Falk, Pelle Jonsson, Per Nilsson, Henrik Olsson, Svante Olsson och Bosse Rhodén medverkar i konserten i Medis rotunda.

Basisten Anders Forsslund är välkänd för vispubliken i Säffle efter ett otal besök med gruppen FJK. I april kommer han i sällskap med vissångerskan Malin Berglund för en kväll i Silvénska villan. Duons visprogram tar avstamp i texter som reflekterar över de problem som många bär, inte minst efter en lång pandemi.

Artikeltaggar

Anders ForsslundChrister NerfontCornelis VreeswijkFJKFöreställningarKonserterLars-Inge BjärlestamMattias von WachenfeldtMedborgarhusetMusikNöje/KulturPROSkådespelareSäffleVisklubb -67Wermlandsoperan

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.