Hoppa till huvudinnehållet

Louise Hoffsten klar för sommarens bluesfest: ”En stor bokning”

Publicerad:
Louise Hoffsten kommer till sommarens bluesfest i Åmål, 6–9 juli. Foto: Anders Wiklund/TT

En av landets största bluessångerskor återvänder till Åmål. 2004 är hittills enda gången som Louise Hoffsten har uppträtt på Åmåls bluesfest och i juli kommer hon tillbaka.

Bland de svenska artisterna var Roffe Wikström den största artisten på bluesfesten i fjol. Han kommer inte i år, men istället får bluesbesökarna återstifta bekantskapen med folkkära artisten Louise Hoffsten, som blir årets inhemska affischnamn.

– Om vi ser till svenska artister är det definitivt en stor bokning, säger bluesfestens bokningsansvarige Tony Berg.

Hoffstens stora genombrott kom 1993 med albumet Rhythm & Blonde som bland annat innehöll hitlåten ”Let the best man win”. Samma år tilldelades hon en Grammis och Rockbjörnen som bästa svenska kvinnliga artist.

Sommarturnerade ifjol

Ända sedan 30-årsåldern har Louise Hoffsten kämpat mot den neurologiska sjukdomen ms, multipel skleros, men hon har under årens lopp ändå hållit igång sitt turnerande. På senare tid har hon börjat använda sig av rullstol då hon har fått allt svårare att gå och röra sig.

I fjol släppte hon albumet ”Crossing the boarder” som hon gjorde under pandemin. Hon var även ute på en sommarturné under fjolåret.

2004 var hon ett av de stora dragplåstren på bluesfesten och lockade stor publik. Sångerskan, som gärna använder sitt munspel, blir definitivt en publikmagnet även på sommarens festival som pågår 6–9 juli.

Gitarrister i fronten

Även The Lowdown Saints är nu klara till Åmåls bluesfest. Bandet bildades under pandemin 2020 i Gamla stan i Stockholm där de agerade husband varje vecka på legendariska jazzklubben Stampen.

Detta svetsade dem samman och skapade ett sound, sväng och en energi som gick hem hos publiken. De står för en högoktanig blandning av rhythm’n’blues, old school blues och fartfylld rock’n’roll med bandets två gitarrister, Hannes Mellberg och Felix Matthiessen, i fronten.

I början av 2021 gick de in i studio och spelade in debutalbumet "Hit me hard" som släpptes i september förra året och som fått en hel del lovord.

Nu presenteras de första artisterna till sommarens bluesfest

Artikeltaggar

ÅmålArtisterKändisarLouise HoffstenNöje/Kultur

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.