Hoppa till huvudinnehållet

Nyutbildad ung tränartrio i Höghedens SLK

Publicerad:
Höghedens Frida Ellenius, Elin Forsdahl och Ellinor Zackariasson har gått det första steget i svensk alpin tränarutbildning.
Höghedens Frida Ellenius, Elin Forsdahl och Ellinor Zackariasson har gått det första steget i svensk alpin tränarutbildning. Foto: Höghedens SLK

Nästa generations tränare utbildas i Höghedens SLK. Tre unga tjejer har gått första steget i Svenska skidförbundets tränarutbildning och har redan börjat praktisera sina kunskaper som ledare för skidskolan och på klubbens ordinarie träningar.

Höghedens SLK satsar på nya unga tränare inför framtiden. Nyligen gick tre tjejer från klubben, Frida Ellenius, Elin Forsdahl och Ellinor Zackariasson det första steget i svensk alpin tränarutbildning (SATU 1) som genomförs i Svenska skidförbundets regi.

Höghedentrion har alla varit aktiva i klubben i många år, men lagt tävlingskarriären på hyllan.

– Det är väldigt kul och viktigt att vi fångar upp ungdomar och håller kvar dem i föreningen, säger Arne Johansen, tränare i Höghedens SLK.

Ett 20-tal ungdomar från regionen deltog i utbildningen som nyligen hölls i Ulricehamn. Utbildningen innehöll både teori och praktik med fokus på skidåkning, anatomi, fysiologi och teknikträning. Utbildningen kan sedan byggas på i flera steg allt eftersom.

Artikeltaggar

EdsleskogHöghedenHöghedens SlalomklubbSkidåkningSkidorSkola och utbildningSvenska skidförbundetTräningUlricehamnUtbildning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.