Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Fågelskådare upptäckte översvämmad restaurang

Publicerad:
För tio år sedan skådade fågelräknare 16 arter och en översvämmad restaurang i Åmåls centrum.
För tio år sedan skådade fågelräknare 16 arter och en översvämmad restaurang i Åmåls centrum.

Här är något av vad Provinstidningen skrev om för 10, 25 och 50 år sedan.

2013

Fågelskådare upptäckte översvämmad restaurang. Lördagens vinterfågelräkning i centrala Åmål var både trevlig och lärorik, till och med lite dramatisk. Sammanlagt 16 arter och en översvämmad restaurang noterades under vandringen.

Att räkna vinterfåglar inpå husknuten har blivit en tradition i Åmål. Sedan starten för fyra år sedan har deltagarantalet hela tiden ökat.

1998

IFK Åmål och Tellus i samarbete. IFK Åmål och Tellus BK inleder ett innebandysamarbete.

– Utvecklingen har stannat av och det är ett försök att stärka innebandyn i Åmål, säger de båda klubbarnas representanter.

IFK Åmåls herrlag i innebandy har ett förflutet i svenska högstadivisionen. Ur ett gäng orienterares innebandyhärjningar föddes Åmålskollegan Tellus Bollklubb 1991.

1973

Rolf Stamberg vann ”Åmåls-snärten”. Under helgen har Åmåls-korpen avverkat sin nationella badmintontävling ”Åmåls-snärten” med i allt 80 startande. Under de två dagarna har 102 matcher avverkats innan slutsegrarna i de olika klasserna kunde koras.

Deltagarna från Örebro kom att i stort dominera prislistan med segrar i damsingel, damdubbel och herrdubbel. I herrsingeln blev det en hemmaseger. Rolf Stamberg som i fjol något snöpligt slogs ur turneringen var i år skärpt till tusen och avancerade med säkra steg fram till finalen där han i tre set klarade av Roger Gustafsson från Hallsberg.

Artikeltaggar

BadmintonDalslands Ornitologiska FöreningDjur och naturFåglarIFK ÅmålInnebandyRestaurangerSamhälle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.