Hoppa till huvudinnehållet

Augustprisvinnare och hyllad debutant gäster på författarkvällen på Stadt

Publicerad:
Lina Wolff, här på Nordiska novelldagarna på Sagabiografen i november 2021 kommer tillbaka till Åmål.
Lina Wolff, här på Nordiska novelldagarna på Sagabiografen i november 2021 kommer tillbaka till Åmål. Foto: Per Bäckström

På torsdag är det författarkväll på Åmåls Stadshotell. Inbjudna gäster är Augustprisvinnaren Lina Wolff och debutanten Mikael Yvesand, som hyllats i recensionerna med romanen ”Häng city” som är nominerad till Katapultpriset.

Lina Wolff debuterade 2009 med novellsamling ”Många människor dör som du”, 2016 vann hon Augustpriset med ”De polyglotta älskarna” och har mottagit en rad av Sveriges största litterära priser. Även Wolffs aktuella roman, ”Djävulsgreppet”, har rosats av kritikerna och var nominerad till Augustpriset 2022.

Det är Bokdagar i Dalsland, med verksamhetsledare Victor Estby i spetsen, som i samarbete med Forum för poesi och prosa bjuder in till författarkvällen på Åmåls stadshotell som förutom Lina Wolff även gästas av Mikael Yvesand.

Signerar böcker

Mikael Yvesand, som arbetar som dokumentationschef på Stim, berättar om och läser ur sin aktuella debutroman ”Häng city” och därefter framträder Lina Wolff med ”Djävulsgreppet”. Efteråt signerar författarna böcker och besökarna får möjlighet att ställa frågor.

I slutet av förra veckan meddelades att Mikael Yvesand är nominerad till Borås Tidnings prestigefulla debutantpris för ”en träffsäker roman som gestaltar den riktningslösa pojkenergin mellan lek och våld”.

Senast Lina Wolff, som även nominerats till Kulturhuset Stadsteaterns internationella litteraturpris för översättningen av ”Natt i Caracas” av Karina Sainz Borgo, gästade Åmål och Bokdagar i Dalsland var på Nordiska novelldagarna 2021 på Sagabiografen.

Mikael Yvesand är en av fem nominerade när Borås Tidnings debutantpris ska delas ut för 23:e gången.
Mikael Yvesand är en av fem nominerade när Borås Tidnings debutantpris ska delas ut för 23:e gången. Foto: Viktor Gårdsäter

Artikeltaggar

ÅmålAugustprisetBöckerDalslandFörfattareKatapultprisetLina WolffLitteraturPoesiStim

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.