Hoppa till huvudinnehållet

Slussportar renoveras i kanalen – här är det torrlagt

Publicerad:
Just nu pågår ett arbete med att renovera slussportar i Dals Långed. Detta gör att kanalen i området torrlagts.
Just nu pågår ett arbete med att renovera slussportar i Dals Långed. Detta gör att kanalen i området torrlagts. Foto: Dalslands kanaltrafik AB

Just nu pågår ett arbete med att renovera slussportar i Dals Långed. Detta gör att kanalen i området har torrlagts.

– Sedan finns en sluss som vi kallar för Starken, och som ligger uppströms 13:e slussen. Starken används inte utan står där som ett minnesmärke. Nu har det blivit en diskussion om att vi kanske behöver Starken efter en renovering av de övre slussarna, säger Benny Ruus, tillförordnad vd för Dalslands kanal AB.

Benny Ruus är tillförordnad vd för Dalslands kanal AB.
Benny Ruus är tillförordnad vd för Dalslands kanal AB. Foto: Tommy Löfgren

Han berättar att Dalslands kanal AB därför har iordningställt en helt ny slussport i metall, en stämport, för att reglera ner vattnet.

– Vi har nu ett par månaders arbete framför oss i Dals Långed. Det är vårt huvudfokus just nu, men det kommer att ske löpande arbeten i hela kanalsystemet framöver. Det finns ett behov av omfattande upprustningsarbeten, säger Benny Ruus.

Artikeltaggar

Benny RuusBostad och byggenDals LångedDalslandRenoveringarVatten

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.