Dödsfall: Sommarstugan vid Vänern blev syskonens träffpunkt

Publicerad:

May-Inger Hall, Åmål, har avlidit i en ålder av 95 år.

Närmast anhöriga är sönerna Lars-Erik och Göran med familjer.

May-Inger föddes i Åmål i en stor syskonskara, med fem syskon och fem äldre halvsyskon växte hon upp i ett hus på Västerlånggatan. Hon trivdes i sin hemstad och uppskattade särskilt närheten till sina syskon. Somrarna tillbringades i sommarstugan vid Vänern som fadern Johan-Fredrik uppförde och sedermera halvsystern Asta tog över tillsammans med maken Oskar. Sommarstugan blev en träffpunkt där många av syskonen med familjer träffades och umgicks på somrarna.

May-Inger höll gärna på med handarbete. Hon har sytt, stickat, virkat men det man mest kommer ihåg är alla tomtegummor och påskkärringar som tillverkades och skänktes till bland andra IFK:s och Lions tombolor. Det intresset delade hon med storasyster Gerd och produktionen började ofta redan på sommaren i sommarstugan.

May-Inger var engagerad i föreningslivet, främst i Lions samt i IFK Åmål där hon med maken Kjell och några vänner ordnade danskvällar på Kamratgården under några år. Men då Kjell var engagerad inom mycket i föreningsvärlden och framför allt fotbollen så tog May-Inger ett stort ansvar för hemmet, och umgicks då även med systrarna Asta, Gerd och Ann-Lis.

Under största delen av sitt yrkesliv arbetade hon på rektorsexpeditionen på Norrtullsskolan, Rösparksskolan och i slutet av sitt arbetsliv även på Kristinebergskolan. May-Inger Hall var en glad och positiv person som tog emot gäster, vänner och bekanta med glädje och öppenhet. Med åldern kom problem med hörsel och synen, och hon fick svårt att hålla kontakten med sina vänner även via telefon de sista åren. Den kontakten saknade hon, och hon saknade även sin framlidne make Kjell samt sina framlidna syskon efter deras bortgång.

Artikeltaggar

ÅmålFamiljIFK ÅmålKamratgårdenKristinebergskolanLionsRösparksskolanVänern

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare