Hoppa till huvudinnehållet

Publiken hittade tillbaka till Tössecupen: ”Glada över att intresset står sig”

Publicerad:
Arrangörsklubben Tösse IF hade tre lag igång under helgen, ett damlag och två herrlag. Foto: Fredrik Tacacho

Det var välfyllda läktare när Tössecupen avgjordes under två dagar i Karlbergshallen den gångna helgen. Damerna lockade minst lika många åskådare som herrarna – och det visade sig att publiken hittade tillbaka efter två års pandemiuppehåll.

Det blev 16 lag anmälda till den lägre herrklassen, division 5 och neråt, men bara fem lag i division 4 och uppåt. På damsidan var åtta lag anmälda, men på grund av sjukdomar tvingades HEF Valbo dra sig ur. Även Färgelanda IF drog sig ur den lägre herrklassen.

– Det spelades en futsalcup i Trestadsområdet samma helg, så exempelvis Vänersborg FK som segrade förra upplagan, 2020, kom inte i år. Det körs även förbundsserier i futsal som går ut över föreningar som arrangerar cuper. Så det finns både konkurrens om lagen och en viss mättnad, säger Sten Lindström, sekreterare i Tösse IF.

Stor uppslutning

I Tösse IF var uppslutningen stor kring Tössecupen. Herrlaget serverade i kafeterian när damturneringen avgjordes och vice versa. Katrin Pettersson i cupkommittén var spindeln i nätet och drog ett stort lass för att få allt att flyta på.

– Som arrangör är vi glada över att intresset för Tössecupen står sig och damlagen i våra trakter lockar minst lika stor publik som herrarna. Vi är mycket nöjda med arrangemanget, säger Sten Lindström.

Sten Lindström var den som 1978 tog initiativet till Tössecupen. Idén fick han från Uddevalla IS som då dragit igång ett kommunmästerskap i inomhusfotboll i Uddevalla.

Var ett kommunmästerskap

– På den tiden hette det inte ens futsal, man kallade det helt enkelt inomhusfotboll. Reglerna körde vi efter samma koncept som Uddevalla IS hade på den tiden och de har ändrats en del under åren.

Från början var även Tössecupen ett kommunmästerskap med IFK Åmål, IF Viken, Fengersfors IK, Grane IK och Tösse IF. På 1980-talet blev Svanskogs IF det sjätte laget och turneringen inte längre ett kommunmästerskap och sedan dess har cupen vuxit.

Sten Lindström, sekreterare i Tösse IF, är nöjd med arrangemanget och att publiken hittade tillbaka Karlbergshallen när Tössecupen gjorde comeback efter två års pandemiuppehåll.
Sten Lindström, sekreterare i Tösse IF, är nöjd med arrangemanget och att publiken hittade tillbaka Karlbergshallen när Tössecupen gjorde comeback efter två års pandemiuppehåll. Foto: Per Bäckström

Artikeltaggar

Färgelanda IFFutsalIF VikenIFK ÅmålSten LindströmTösse IFTössecupenUddevalla ISValboVänersborg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.