Hoppa till huvudinnehållet

Thorn tvåa i Skövde – tappade segern sista varvet: ”Får väl vara nöjd”

Publicerad:
Gabriel Thorn (förgrunden) drog ut på det sista varvet. Men Andreas Svensson (bakgrunden) var starkast på slutet.
Gabriel Thorn (förgrunden) drog ut på det sista varvet. Men Andreas Svensson (bakgrunden) var starkast på slutet. Foto: Mattias Olsson

Gabriel Thorn från Ärtemark blev återigen tvåa när Billingens långlopp avgjordes i Skövde i helgen. 27-åringen låg i täten på sista varvet när Ulricehamns Andreas Svensson spurtade förbi och vann det tredje raka loppet i cupen.

– Jag kände att det sista lilla saknades, säger Gabriel Thorn.

På herrsidan blev det en hård kamp om segern mellan Andreas Svensson, Ulricehamn, och hemmaåkaren Gabriel Thorn, tävlandes för Träningskonsulten.

På det fjärde varvet av totalt sex gick duon ifrån övriga konkurrenter. Därefter följdes de åt ända tills de kom in på stadion på det sista varvet. Då satte Andreas Svensson in det avgörande rycket. Fick några meters lucka, som sedan Gabriel Thorn aldrig lyckades ta i kapp.

– Det var skönt, jag blev tvåa här förra året, så det var skönt att vinna här i dag. Men jag fick kämpa för det. Gabriel (Thorn) kändes stark i dag och jag kände mig trött. Men det höll hela vägen i dag, säger Andreas Svensson till Skaraborgs Läns Allehanda.

Tvåan Gabriel Thorn var inte helt nöjd, men samtidigt inte heller missnöjd med sin andraplats.

– Jag får väl vara nöjd med att vara tvåa. Jag hade ingen superkänsla i dag, det var ganska segt. Jag blev faktiskt förvånad när jag gick upp och körde på det fjärde varvet och vi fick en lucka. Men det gick uppenbarligen fort. Sedan är Andreas stark och svår och knäcka. Jag kände att det sista lilla saknades , säger Gabriel Thorn till Skaraborgs Läns Allehanda.

I Moraloppet föregående helg åkte han i mål som femma, 23 sekunder från vinnaren Andreas Svensson, som nu vunnit samtliga tre lopp i den svenska långloppscupen under säsongen.

Gabriel Thorn ligger tvåa totalt på 250 poäng efter tre genomförda lopp, 50 poäng efter Andreas Svensson. Bakom Thorn jagar Alfred Nilsson från Filipstads Skidförening på 230 poäng. Den 12 februari går nästa deltävling – Bessemerloppet i Sandviken.

Artikeltaggar

Gabriel ThornMedaljerRekordSkaraborgSkidorSkövdeTräningTräningskonsultenUlricehamn

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.