Hoppa till huvudinnehållet

Säffleduo gjorde viral hit om hemtjänstens nattpatrull

Publicerad:
Magnus Liljeqvist och Anna Lindström är ett musikaliskt par från Säffle som har fått en riktig hit med låten ”Nattpatrullen”.
Magnus Liljeqvist och Anna Lindström är ett musikaliskt par från Säffle som har fått en riktig hit med låten ”Nattpatrullen”. Foto: Privat

Det började som en väldigt intern grej för arbetslaget, och bara för skojs skull. Men låten spred sig och blev en hit bland andra i branschen. Anna Lindströms och Magnus Liljeqvists ”Nattpatrullen” blev en omedelbar succé.

– Ofattbart att det blev så stort, säger Anna.

Paret Magnus Liljeqvist och Anna Lindström är välkända ansikten i musik-Säffle – under december var de aktuella dagligen ända fram till julafton med sin musikaliska julkalender på Facebook.

Nyligen fick de en idé om att skriva en hyllningslåt till Annas arbetslag i nattpatrullen inom hemtjänsten. Kanske delvis inspirerat av ovädret som kom i början av januari.

– Vi är en yrkeskår som verkligen får slita, i alla väder. Bussar och tåg ställs in när vädret är för besvärligt, och folk uppmanas att stanna hemma. Men vi måste fram, alltid och oavsett omständigheter. Vi tyckte att de förtjänar en hyllning, alla som gör att det här fungerar.

Anna skrev en text, Magnus började ta ut ackord och tillsammans skrev de en liten hyllningssång till alla inom nattpatrullen. Sedan spelade in den tillsammans med Annas kollegor, som sjunger i refrängen.

– Vi är en väldigt bra och sammansvetsad grupp, det är ju därför som vi orkar fortsätta kämpa. Jag tycker verkligen om mina arbetskamrater.

I alla väder måste hemtjänsten fram – det förtjänar de en hyllning för, resonerade upphovspersonerna bakom ”Nattpatrullen”. Genrebild.
I alla väder måste hemtjänsten fram – det förtjänar de en hyllning för, resonerade upphovspersonerna bakom ”Nattpatrullen”. Genrebild. Foto: Mats Andersson / TT

En viral raket

Det var egentligen inte tänkt att det skulle bli något mer än bara en kul grej att göra med kollegorna, men så upptäckte Magnus att den 27 januari var hemtjänstens dag och la upp låten på Facebook för att uppmärksamma det. Där spreds den snart som en löpeld. Tidningen Kommunalarbetaren länkade den vidare på sin Facebooksida, och snart hörde radion av sig.

– Det är såklart jätteroligt att det är så många som tycker om den, men det är lite överväldigande att det blev så stort. Det känns ofattbart hur spridd den blev på så kort tid!

Här kan du höra låten på Kommunalarbetarens Youtubekanal. Inom kort finns låten också på Spotify.

Vad har den fått för reaktioner?

– Det är ju bara väldigt positiva kommentarer från folk som själva känner igen sin jobbsituation i texten, eller som bara tycker att det är väldigt bra att vi vill rikta ett tack till alla som sliter i yrket. ”Så här är det verkligen” och ”hon sjunger ju om oss!”, har många kommenterat.

Är du stolt?

– Ja, det är klart att jag är, även om det är lite svårt att ta in hur spridd den har blivit. Den blev ganska bra. Eller, den blev jättebra, om jag får säga det.

Kommer det att bli fler låtar på liknande tema, tror du?

– Ja, vi skriver ju musik tillsammans så det kan det alldeles säkert bli.

Artikeltaggar

FacebookHemtjänstJulkalenderMagnus LiljeqvistMusikOväderSäffleVård och omsorg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.