Hoppa till huvudinnehållet

DN:s kulturchef möter lokal eldsjäl under författarkväll på Kroppefjäll

Publicerad:
Bokaktuelle Björn Wiman, till vardags kulturchef på Dagens Nyheter, gästar lördagens författarkväll på Kroppefjäll B&B.
Bokaktuelle Björn Wiman, till vardags kulturchef på Dagens Nyheter, gästar lördagens författarkväll på Kroppefjäll B&B.

Dagens Nyheters kulturchef Björn Wiman agerar draglok när Bokdagar i Dalsland under lördagen anordnar författarkväll på och tillsammans med Kroppefjäll B&B. Övriga deltagare är Dalslandsbördiga bokdebutanten Linda Gustafsson och Dals Rostock-profilen Kerstin Ljungqvist.

Bokdagar i Dalsland jobbar hårt på att vara en angelägenhet även utanför huvudsätet Åmål. I höstas inledde föreningen ett samarbete med Kroppefjäll B&B kring författarresidens och förste stipendiaten blev Linda Gustafsson, från Ödeborg.

Nu steppas samarbetet upp ytterligare med publika evenemang. Ett första smakprov på detta blir den författarkväll som hålls under lördagen. Programmet är tydligt lokalt förankrat, dels genom nämnda Linda Gustafsson, som nu är färdig med sin debutbok, dels genom framträdande av Dals Rostocks egen mångsysslande kulturprofil Kerstin Ljungqvist.

Största dragplåstret är emellertid Björn Wiman, till vardags kulturchef på Dagens Nyheter och nu aktuell med boken ”I en sal på lasarettet”. Handlingen kretsar kring författarens mamma, tuberkulosen och folkhemmet, och knyter därmed an till Kroppefjäll B&B, som ju är en gammal vårdinrättning för folk med tuberkulos.

Författarkvällen anordnas med stöd av Västra Götalandsregionen.

Kerstin Ljungqvist som driver örtagården i Dals Rostock fick Dalslands litteraturpris för boken ”Nyttans växter”.
Kerstin Ljungqvist som driver örtagården i Dals Rostock fick Dalslands litteraturpris för boken ”Nyttans växter”. Foto: Jan Andersson

Artikeltaggar

Björn WimanDals RostockEvenemangFörfattareKroppefjällLitteraturVästra GötalandsregionenVäxter

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.