Hoppa till huvudinnehållet

ÅSK avhängt från toppen – kan ändå avgöra hockeytvåan

Publicerad:
Johan Schreibers Karlskoga IK är enda laget Åmåls SK inte slagit den här säsongen. På fredagskvällen får ÅSK en sista chans att ändra på den saken när lagen möts i Åmåls ishall.
Johan Schreibers Karlskoga IK är enda laget Åmåls SK inte slagit den här säsongen. På fredagskvällen får ÅSK en sista chans att ändra på den saken när lagen möts i Åmåls ishall. Foto: Dennis Pavlovic

Åmåls SK är avhängt i hockeytvåan. Ändå är laget i högsta grad inblandat i dramatiken i slutomgångarna. Laget möter samtliga tre lag som fajtas om den sista kvalplatsen.

– Vi ska försöka avsluta bra och ta så många poäng som möjligt, säger tränaren Jonas Möörk.

Tåget har gått för Åmåls SK. Med tre omgångar kvar av seriespelet befinner sig laget i ingenmansland, utan chans att avancera till topp fyra som innebär kvalspel uppåt – och med behörigt avstånd ner till Hällefors IK på nedflyttningsplats.

För att Hällefors ska lyckas ta sig förbi ÅSK behöver laget vinna samtliga sina kvarvarande matcher samtidigt som ÅSK inte plockar några som helst poäng.

– Det är inte riktigt klart än men på fredag kan det vara det, säger Jonas Möörk.

Inte avslaget

Trots dödläget lär det knappast bli några avslagna matcher i slutomgångarna för ÅSK. Laget möter nämligen samtliga tre lag som gör upp om fjärdeplatsen – den sista kvalplatsen i serien. Fyran Karlskoga IK och femman Arvika HC har båda 37 poäng medan sexan Kils AIK har 35 poäng och en match till godo.

På fredag kväll tar ÅSK emot Karlskoga och nästa vecka möter man Arvika borta följt av Kil hemma i serieepilogen den 17 februari.

Lovar fajtas

Åmål kommer göra allt för att avsluta seriespelet snyggt, försäkrar Jonas Möörk.

– Vi spelar för att vinna varje match, det har vi gjort hela säsongen. Det gäller att vi får till det i 60 minuter och inte bjuder på för många mål.

Vilket av de tre lagen tycker du gjort sig mest förtjänt av fjärdeplatsen?

– Jag tycker att Karlskoga har varit bäst. Det är det enda laget som vi inte har slagit än, men nu får vi en ny chans på fredag.

Varför har ni haft så svårt mot Karlskoga?

– De har seriens bästa spelare, Johan Schreiber. Han har gjort många poäng mot oss. När de vinner är det han som ligger bakom de flesta målen.

Liam Dunda åkte på en hjärnskakning i den senaste matchen mot Grums och ser inte ut att komma till spel mer den här säsongen. Även Philip Wijk är osäker på spel mot Karlskoga på grund av jobb.

Artikeltaggar

Åmåls SKArvika HCHällefors IKHockeytvåan Västra CIshockeyJohan SchreiberJonas MöörkKarlskoga IKKils AIK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.