Hoppa till huvudinnehållet

E45: Misstänkt berusad lastbilschaufför skyller på eftersupning

Publicerad:
Olyckan inträffade strax söder om Tössestugan i Tösse, söder om Åmål./ARKIVBILD
Olyckan inträffade strax söder om Tössestugan i Tösse, söder om Åmål./ARKIVBILD Foto: Emma Bäckström

En lastbil körde in i mitträcket på E45, strax söder om Tössestugan i Åmåls kommun. Olyckan skapade långa köer. Polisen misstänker att föraren, en man i 50-årsåldern, var berusad.

Räddningstjänst och polis larmas strax innan klockan 18 till olycksplatsen söder om Tösse. Polisen dirigerar trafiken då det är mycket trångt att passera och ligger skräp på vägbanan.

– En lastbil har kört in i ett räcke. Det är ett polskt ekipage och föraren är berusad, men det går inte att styrka att han är det när han kör. Mannen är omhändertagen av polis för fylleri. Han uppger själv att han har börjat dricka efter olyckan, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Väst.

Vad blir det för brottsrubricering?

– Det framgår inte i nuläget vad det blir.

Det blev inga personskador i samband med olyckan, enligt polisen.

Bärgare var vid 19.45 på fredagskvällen på väg till platsen. Det finns i nuläget ingen prognos för när lastbilen kan vara bärgad.

– Vägen är helt avstängd i norrgående riktning och det har skapat långa köer, säger Peter Adlersson.

Strax efter klockan 21 påbörjades bärgningsarbetet.

Artikeltaggar

Åmåls kommunBrott & blåljusE45LastbilarOlyckorPeter AdlerssonTrafik

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.