Hoppa till huvudinnehållet

Enkät: Kroggästerna om sina restaurangvanor i kristid

Publicerad:
Bistra tider för Åmåls restauranger – skenande mat- och elpriser slår hårt

Hur påverkas dina krogvanor av rådande ekonomiska läge?

Per Hellberg.
Per Hellberg. Foto: Andreas Dagström

Per Hellberg

– Jag kanske inte är rätt person att fråga. Mina krogvanor är obefintliga. Jag går nästan bara ut när vi är bortresta. Lunch äter jag däremot varje dag på Stadshotellet. Där ökade priserna förra året, men inte så farligt. Jag tror inte att man kan äta billigare lunch någon annanstans i världen än i Sverige. I exempelvis Spanien eller Grekland skulle samma rätt som kostar hundra kronor gå på över 200 kronor.

Andreas Brandt.
Andreas Brandt. Foto: Andreas Dagström

Andreas Brandt

– Klart att ekonomin påverkar, men jag unnar mig ändå att gå ut och ta några öl. Man måste gynna restaurangerna. Ekonomin drabbar alla. Jag är stammis här på Mellanbron under helgerna. Jag känner ägarna, det är jättebra folk och det brukar vara trevligt med uppträdanden av band och annat emellanåt.

John Arild Nielsen.
John Arild Nielsen. Foto: Andreas Dagström

John Arild Nielsen

– Det är så sällan jag går ut att när det väl händer har jag inga problem med det. Men det är klart att alla sliter med att kunna betala sina elräkningar. Så är det både här i Sverige och i Norge, där jag kommer ifrån.

Artikeltaggar

ÅmålElMat och dryckÖlRestauranger

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.