Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls SK säkrade kontraktet inför hemmapubliken: ”Vi spelade lite smartare”

Publicerad:
Erik Cermak klev fram och gjorde två mål i sista perioden när Åmåls SK vände underläge till seger med 4–2 hemma mot Karlskoga IK, vilket säkrade kontraktet i Hockeytvåan. Här snurrade han bort Grums IK:s Lucas Liljestrand i föregående hemmamatchen. Foto: Roger Pettersson

Med en stark sista period, där Erik Cermak klev fram och avgjorde med två mål, vände Åmåls SK underläge till seger med 4–2 (1–1, 0–1, 3–0) hemma mot Karlskoga IK och säkrade därmed nytt kontrakt i Hockeytvåan.

Trots att tabelljumbon Hällefors IK vann båda helgens matcher så säkrade Åmåls SK, tack vare segern mot Karlskoga IK, nytt kontrakt i Hockeytvåan inför hemmapubliken i fredags kväll.

Åmåls SK låg under med 1–2 inför sista perioden, men då klev Erik Cermak fram och gjorde två mål. Jonathan Andersson fastställde sedan slutresultatet till 4–2 i tom bur.

– Vi spelade lite smartare och gjorde inte så många misstag. Dessutom gjorde vi två mål i powerplay, vilket är bra, säger ÅSK-tränaren Jonas Möörk.

Två omgångar kvar

Michal Matiasko kvitterade gästernas ledning i spel fem mot tre i den första perioden och Erik Cermak gjorde ÅSK:s 3–2-mål i numerärt överläge. Karlskogas båda mål gjordes av Lukas Höjer och båda gångerna låg lagets skyttekung Johan Schreiber bakom och assisterade.

Med två omgångar kvar att spela står det klar att Åmåls SK kommer att sluta på sjunde och näst sista plats i Hockeytvåan västra C och får ladda om för nästa säsong. På onsdag är det bortamatch mot Arvika HC och på fredag avslutas säsongen hemma mot Kils AIK.

Matchfakta

Åmåls SK – Karlskoga IK 4–2 (1–1, 0–1, 3–0)

Hockeytvåan västra C

Mål, första perioden: 0–1 (8.28) Lukas Höjer, 1–1 (16.18) Michal Matiasko

Andra perioden: 1–2 (13.04) Lukas Höjer

Tredje perioden: 2–2 (1.05) Erik Cermak, 3–2 (15.08) Erik Cermak, 4–2 (19.44) Jonathan Andersson

Utvisningar, ÅSK: 6x2 min KIK: 8x2 min

Skott: 33–22 (10–8, 11–8, 12–6)

Domare: Andreas Svahn

Publik: 161 (i Åmåls ishall)

Artikeltaggar

Åmåls ishallÅmåls SKArvika HCErik CermakGrumsHällefors IKHockeytvåan Västra CIshockeyKarlskogaKarlskoga IKKils AIKLukas Höjer

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.