Hoppa till huvudinnehållet

Poängkungar lämnar Åmåls SK med två matcher kvar på säsongen

Publicerad:
Michal Matiasko, närmast kameran, och hans tjeckiske landsman Erik Cermak lämnar Åmåls SK med två omgångar kvar att spela efter att klubben säkrat nytt kontrakt i Hockeytvåan.
Michal Matiasko, närmast kameran, och hans tjeckiske landsman Erik Cermak lämnar Åmåls SK med två omgångar kvar att spela efter att klubben säkrat nytt kontrakt i Hockeytvåan. Foto: Roger Pettersson

Anfallsduon Michal Matiasko och Erik Cermak, tvåa respektive fyra i poängligan i Hockeytvåan västra C, lämnar Åmåls SK när två omgångar återstår. Det gör även backen Albin Ingman.

På onsdag stänger hockeyns transferfönster och Åmåls SK har beslutat att släppa tre spelare till andra klubbar i och med att chansen till playoff är borta och nytt kontrakt i Hockeytvåan är säkrat.

Trion som lämnar är backen Albin Ingman, samt anfallsduon Michal Matiasko och Erik Cermak. Matiasko har samlat ihop 44 poäng och ligger tvåa i poängligan efter förre ÅSK-spelaren Viktor Stark, som nyligen lämnade Hammarö HC för spel i norska Comet Halden. Cermak är på fjärde plats med 41 poäng. Ingman har gjort 21 poäng från backposition och har också varit tongivande.

Åmåls SK säkrade kontraktet inför hemmapubliken: ”Vi spelade lite smartare”

Sedan tidigare saknas Rasmus Eriksson och Liam Dunda i Åmåls SK och nya på skadelistan är Jonathan Warg och Tami Meriläinen.

Det är med andra ord en ganska tunn trupp ÅSK-tränaren Jonas Möörk har att tillgå inför säsongens två sista matcher mot Arvika HC borta på onsdag och Kils AIK på hemmaplan på fredag.

Artikeltaggar

Åmåls SKArvika HCErik CermakHammarö HCKils AIKNyförvärvSport

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.