Hoppa till huvudinnehållet

71-åring frias från anklagelser om sexbrott

Publicerad:
En 71-årig man från Åmål friades på tisdagen av Vänersborgs tingsrätt från anklagelserna om sexuellt övergrepp.
En 71-årig man från Åmål friades på tisdagen av Vänersborgs tingsrätt från anklagelserna om sexuellt övergrepp. Foto: Johan Nilsson/TT

En 71-årig man från Åmål frias helt från anklagelserna om sexuellt övergrepp och sexuellt ofredande.

Detta enligt en dom i tingsrätten på tisdagen.

Efter händelsen, som ska ha utspelat sig i en bil på en enslig väg norr om Åmål för ett och ett halvt år sedan, åtalades 71-åringen misstänkt för sexuellt övergrepp, alternativt oaktsamt sexuellt övergrepp eller sexuellt ofredande.

Bevisningen bestod, förutom de båda inblandades utsagor, av vittnesuppgifter från två andra kvinnor som målsäganden pratade med efter händelsen.

Tingsrätten anser inte att bevisningen räcker till för att den påstådda gärningen ska bedömas som ett sexuellt övergrepp.

Inte heller anser rätten det styrkt att mannen gjort sig skyldig till sexuellt ofredande. Tingsrätten ser det som att hans uppgifter visar att han fått uppfattningen att kvinnan var med på hans agerande. 71-åringen har därmed saknat uppsåt att kränka kvinnans sexuella integritet, menar rätten.

Åtalet ska därmed ogillas i sin helhet.

Artikeltaggar

ÅmålBrott, lag och rättOfredandeÖvergreppSexuellt ofredande

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.