Hoppa till huvudinnehållet

Åmålsimporter spelade bort Hammarö från seriesegern

Publicerad:
Åmåls SK:s tjeckiska nyförvärv Michal Matiasko och Erik Cermak slutade trea respektive fyra i seriens poängliga.
Åmåls SK:s tjeckiska nyförvärv Michal Matiasko och Erik Cermak slutade trea respektive fyra i seriens poängliga. Foto: Roger Pettersson

Åmåls tidigare poängkungar Michal Matiasko och Erik Cermak har fått en smakstart hos konkurrenten IFK Munkfors. I serieepilogen mot Hammarö HC gjorde de varsitt mål när laget vann – och petade bort Hammarö HC från seriesegern.

Det blev en dramatisk avslutning i Hockeytvåan västra C. Hammarö HC tappade seriesegern till Grums IK när laget föll med 4–5 mot IFK Munkfors i fredags. Tjeckerna Michal Matiasko och Erik Cermak, som lämnade ÅSK för IFK Munkfors inför play off-spelet, noterades båda för varsitt mål i matchen. Matiasko kvitterade till 2–2 i mitten av matchen och Cermak satte avgörande 5–4 i matchens slutminut.

Michael Matiasko slutade därmed på tredje plats i seriens poängliga med 46 poäng och Erik Cermak blev fyra på 44 poäng. I toppen hittar vi ytterligare en tidigare ÅSK-spelare, Hammarös Victor Stark på 49 poäng. Karlskogas Johan Schreiber blev tvåa på 47 poäng.

För tjeckernas IFK Munkfors väntar nu Fagersta AIK i play off-spelet till kvalserien.

Artikeltaggar

Åmåls SKErik CermakFagersta AIKHammarö HCIFK MunkforsKarlskogaNyförvärvSport

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.