Hoppa till huvudinnehållet

Andra förlusten för F19-landslaget – Svea Rehnberg inledde piggt

Publicerad:
Svea Rehnberg och det svenska F19-landslaget förlorade sista landskampen i spanska La Nucia med 0–3 mot Tyskland. Här mot tyskan Nina Zimmer, med bollen, under sommarens U19-EM i Tjeckien. Arkivbild.
Svea Rehnberg och det svenska F19-landslaget förlorade sista landskampen i spanska La Nucia med 0–3 mot Tyskland. Här mot tyskan Nina Zimmer, med bollen, under sommarens U19-EM i Tjeckien. Arkivbild. Foto: PAVEL LEBEDA / BILDBYRÅN

Tyskland var ett nummer större i den tredje och sista landskampen i spanska La Nucia för det svenska F19-landslaget. Åmålstjejen Svea Rehnberg inledde piggt trots att det blev förlust med 0–3.

Sverige var bra med direkt från avspark och gjorde en pigg matchinledning första kvarten. Matilda Nildén och Svea Rehnberg, som började ensam på topp i det svenska anfallet, stressade fram flera misstag från de tyska backarna, men Sverige lyckades inte omsätta bollvinsterna till skarpa målchanser.

Tyskorna tog sedan över initiativet. Cora Zicai gjorde 1–0 i den 17:e minuten och Vanessa Diehm ökade på drygt halvvägs in i den första halvleken. I mitten av andra halvlek gjorde Mara Alber 3–0, vilket också blev slutresultatet. Svea Rehnberg byttes ut mot Lisa Frisk i den 64:e minuten.

Artikeltaggar

FotbollLandskampSpanienSvea RehnbergTjeckienTysklandU19-EM

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.