Hoppa till huvudinnehållet

Linn och Sigge vann pokaler i Ålviksbacken – helgens LVC-kval avgörs i Högheden

Publicerad:
Högheden SLK:s ungdomar som tävlade i Grums. Från vänster: Tuva Rundahl, Stina Eriksson, Linn Godtman, Valter Eriksson, Ellie Rundahl, Sigge Simonsson och Arvid Forsdahl. Liggande framför ledaren och tränaren Ellinor Zackariasson. Foto: Höghedens SLK

Åtta åkare från Höghedens Slalomklubb var farten i Ålviksbacken i Grums förra helgen. Linn Godtman och Sigge Simonsson slutade topp-fem och fick varsin pokal.

Lördag 25 februari arrangerar Göteborgs SLK tävlingar i Lilla Världscupen i Högheden.

Sju ungdomar från Höghedens SLK, plus Ellinor Zackariasson som lagt tävlingskidorna på hyllan och numera är ledare och tränare för de lite yngre ungdomarna, var i lördags i Ålviksbacken i Grums för att köra dubbla slalomtävlingar. Först en deltävling i Lilla Världscupen och sedan Distriktsmästerskap.

Åkarna ställdes inför tuffa förutsättningar i den första slalomtävlingen på förmiddagen då backen var stenhård och isig efter att det fryst på under natten. Till den andra tävlingen var förutsättningarna bättre efter att solen tinat upp backen.

Syskonen Tuva och Ellie Rundahl tävlade i klassen D9–10 och slutade nia respektive elva av 17 åkare, men till skillnad mot fyra andra åkare åkte de inte ur.

I nästa tävling förbättrade sig syskonen och slutade på resultatlistans övre halva som sjua respektive nia.

Sigge på femteplats

I klassen H9–10 slutade Sigge Simonsson sjua i första tävlingen, men sedan slog han till med en fin femteplats i den andra tävlingen och för det belönades han med pokal. Klassens andra Höghedenåkare Valter Eriksson körde ur i båda sina tävlingar.

I klassen D11–12 körde Stina Eriksson ur i första tävlingen, men tog sig som tolfte åkare i mål i andra åket.

Samma mönster upprepade sig för Arvid Forsdahl i klassen H13–14. I första tävlingen körde han ur, men i den andra blev han sjua.

Linn Godtman, i klassen D13–14, blev först femma av sju åkare och slog sedan till med en fjärdeplats i den andra tävlingen, endast en tiondel från pallen, och hon belönades med välförtjänt pokal.

Sigge Simonsson slutade femma i den andra slalomtävling i Ålviksbacken i Grums och fick med sig en pokal hem.
Sigge Simonsson slutade femma i den andra slalomtävling i Ålviksbacken i Grums och fick med sig en pokal hem.

Artikeltaggar

AlpintGöteborgGrumsHöghedenHöghedens SlalomklubbLilla Världscupen

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.