Hoppa till huvudinnehållet

Ny seger för Bella i Oslo – Hamburg nästa: ”Skönt att vara tillbaka”

Publicerad:
Bella Bergkvist Larsson från Åmål har vunnit två raka J60-turneringar på ITF-touren. Härnäst väntar tuffare motstånd i en J100-turnering i Hamburg.
Bella Bergkvist Larsson från Åmål har vunnit två raka J60-turneringar på ITF-touren. Härnäst väntar tuffare motstånd i en J100-turnering i Hamburg. Foto: Privat

Förra veckan vann Bella Bergqvist Larsson en J60-turnering på ITF-touren i Frederiksberg i Danmark. Den här veckan upprepade hon bedriften när hon segrade i en juniorturnering i Oslo.

Turneringssegrar två veckor i rad. Först i Fredriksberg i Danmark och nu i Oslo. Åmålstjejen Bella Bergkvist Larsson, som tävlar för Helsingborgs TK, har hittat tillbaka till vinnarformen.

På sin väg fram till finalen i Oslo började hon med att besegra en polska och sedan tre hemmaspelare utan att förlora ett enda set. Även finalen mot danskan Cecilie Agerbek Fridthjof började på bästa sätt – vinst med 6–1 i första set.

”Samlade ihop mig”

Sedan åkte hon på sin första setförlust under de två senaste veckornas matcher och matchen avgjorde i skiljeset. Där visade sig Bella Bergkvist Larsson starkast och kunde vinna med 6–3. Efter att spelarna hållit sina servegame fram till 3–2 bröt Bella danskans serve i det sjätte gamet.

– Jag tyckte mig ha övertaget i matchen trots att jag förlorade andra set och samlade ihop mig i sista set, säger Bella Bergkvist Larsson.

Vad föredrar du – serve eller mottagare?

– Jag tycker att jag servar ganska bra nu och servar hellre hem gamen själv.

I slutet på förra veckan efter finalsegern i Danmark berättar Bella Bergkvist Larsson att hon började få ont i örat, men det var bråttom att packa väskorna och hinna till nästa turnering i Oslo och hon hann inte kolla upp vad det var.

– Det visade sig vara en öroninflammation som jag känt av hela veckan i Norge, men det gick ju bra ändå. Det är skönt att vara tillbaka på tennisbanan igen. Jag känner mig oförskämt pigg i kroppen för att ha tävlat och spelat matcher nästan varje dag i två veckor.

Motståndet hårdnar

Nästa vecka åker hon tillbaka till gymnasiet i Båstad men redan nästa helg bär det av igen, till Hamburg för en J100-turnering på ITF-touren för juniorer. Skillnaden mellan J100 och J60 är att vinnaren får 100 rankingpoäng istället för 60 och då brukar också motståndet hårdna.

– Där kommer flera spelare på topp 100 på ITF-rankingen att vara med, så det blir givetvis tuffare, säger Bella Bergkvist Larsson, som efter att ha klättrat 197 placeringar på den senaste rankingen just nu ligger på plats 435 på ITF-rankingen.

I dubbel tog sig Bella Bergkvist Larsson till semifinal tillsammans med Linea Bajraliu. Där tog det stopp mot paret som till slut vann turneringen.

Bella åker till turneringen i Hamburg tillsammans med Linea Bajraliu och Tilda Hessleryd.

Bella Bergkvist Larsson, till höger, nådde semifinal i dubbeln tillsammans med Linea Bajraliu.
Bella Bergkvist Larsson, till höger, nådde semifinal i dubbeln tillsammans med Linea Bajraliu. Foto: Privat
Bella Bergkvist Larsson som servemottagare.
Bella Bergkvist Larsson som servemottagare. Foto: Privat

Artikeltaggar

Bella Bergkvist LarssonDanmarkHamburgOsloTennisTurneringar

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.