Hoppa till huvudinnehållet

Vården är en viktig kärnuppgift

Publicerad:
”En bra välfungerande vård bärs dagligen upp av alla duktiga medarbetare, som i sin tur behöver ha rätt förutsättningar från såväl chefer som politiker”, skriver Åmålspolitikerna.
”En bra välfungerande vård bärs dagligen upp av alla duktiga medarbetare, som i sin tur behöver ha rätt förutsättningar från såväl chefer som politiker”, skriver Åmålspolitikerna. Foto: Malin Bring

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar till signaturen ”Undersköterska” angående insändaren ”Bjud in vårdanställda och låt dem lätta sina hjärtan”.

Vi välkomnar alltid en inbjudan till samtal

Vården och omsorgen om människor är en viktig kärnuppgift. En bra välfungerande vård bärs dagligen upp av alla duktiga medarbetare, som i sin tur behöver ha rätt förutsättningar från såväl chefer som politiker.

Vi moderater välkomnar dialog med medarbetare, chefer och invånare för att bättre förstå de olika perspektiven. Välfärds- och arbetsmarknadsnämnden har börjat besöka verksamheterna för att öka kunskapen om och samla in synpunkter, men det är inget som hindrar ytterligare dialog.

Bjud in vårdanställda och låt dem lätta sina hjärtan

Till signaturen ”Undersköterska”, vill vi säga att vi välkomnar en inbjudan för att komma på besök och för att få ta del av de flera förslag på lösningar och sätt att gå vidare som du nämner i insändaren.

En god dialog är för oss en viktig förutsättning i politiken. Genom insändaren läser vi en otålighet som vi tar till oss, men vi vill också be om förståelse för att det endast var drygt en månad sedan vi tillträdde, den 1 januari. Att svara på insändare är en hederssak, men att svara på och agera politiskt utifrån insändare för två månader sedan, kan inte falla på vårt ansvar. Den tidigare majoriteten styrde kommunen fram till årsskiftet.

Arbetet med att ge bästa förutsättningar för medarbetare och invånare i Åmål är igång. Vi är Borgerlig allians, som verkar i minoritetsstyre och vi förhandlar med stödpartierna. Det är viktigt för oss att allt arbete för Åmåls bästa sker i laga ordning efter demokratiska regler. Årets budget är antagen och med den kan vi ta arbetet vidare, som till exempel att arbeta med genomlysningar för att ge svar på hur vi kan utveckla service och kvalitet i Åmål till det bättre.

Michael Karlsson (M)

kommunstyrelsens ordförande

Camilla Ackerblad (M)

välfärds- och arbetsmarknadsnämndens ordförande

Läs också

Artikeltaggar

Camilla AckerbladInsändareKommunstyrelsenMichael KarlssonOmsorgVårdVälfärdVälfärds- och arbetsmarknadsnämndenÅmålÅmåls kommun