Hoppa till huvudinnehållet

DÖDSFALL: Eva-Marie Martin hade en stark poetisk ådra

Publicerad:
Åmålsbon och poeten Eva-Marie Martin skrev många fina dikter.
Åmålsbon och poeten Eva-Marie Martin skrev många fina dikter. Foto: Jan Andersson

Åmålsbon Eva-Marie Martin har nyligen avlidit i en ålder av 65 år. Hon var ödmjuk och omtänksam och skrev dikter, men ville inte stå i centrum.

Eva-Marie Martin var poet. Hon deltog i flera antologisamlingar med sina dikter. Bland annat valdes en av hennes dikter ut till en bok som överlämnades till Nobelpristagaren Tomas Tranströmer. Hennes dikter var även med i en antologisamling där huvudtemat var att motarbeta våld med kärlek.

Två barn

Eva-Marie föddes i Tranås i Småland 1957, men hamnade som barn i Åmål då hennes familj flyttade. Här gick hon i skola och växte upp med fem syskon. Utlandet lockade när hon blev lite äldre och hon bodde och jobbade bland annat i Grekland och Spanien och i USA. I USA träffade hon sin man och de fick två barn tillsammans.

Att skriva var, som nämnts, en stor del i Eva-Marie Martins liv. Hon började skriva poesi redan som mycket ung och fortsatte med detta hela livet. Hon fick mycket uppskattning för sina dikter som oftast handlade om livet, kärleken och hur vi människor är mot varandra.

Gillade naturen

Eva-Marie Martin jobbade många år som undersköterska i hemvården i Åmål och var mycket omtyckt. Hon engagerade sig i vårdtagare och var en omtänksam person.

Hon var även musikalisk och spelade gitarr. Och förutom skrivandet gillade hon att vistas ute i naturen. Gärna vandringar i skog och mark, men också att åka runt och titta i Dalsland.

Eva-Marie Martin sörjes närmast av sina barn Melissa och Daniel med familj samt övrig släkt och många vänner.

Artikeltaggar

ÅmålDödsfallFamiljPoesiSläktTomas TranströmerTranåsUSA

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.