Hoppa till huvudinnehållet

Full fart i Höghedens backe – Fjärdeplatser för Linn och Arvid i LVC-kval

Publicerad:
På fredagen samlades ungdomarna i Höghedens SLK för klubb- och distriktsmästerskap. På lördagen arrangerade sedan Väst Alpin SLK från Göteborg kval i ungdomstävlingen Lilla Världscupen i Högheden. Foto: Höghedens SLK

I fredags kväll avgjordes klubb- och distriktsmästerskapet i Högheden och i lördags arrangerade sedan Göteborgsklubben Väst Alpin SLK kval i Lilla Världscupen i backen där både Linn Godtman och Arvid Forsberg slutade fyra i sina respektive U14-klasser.

Kvalet i Lilla Världscupen, som arrangerades av Väst Alpin SLK i Höghedens backe, hade två åkare från hemmaklubben som båda tävlar i U14 till start. Det slutade med en fjärdeplats både för Linn Godtman och Arvid Forsdahl.

I klubb- och distriktsmästerskapen som avgjordes på fredagskvällen var många ensamma i sin respektive klass, men i den mixade klassen för 9–10-åringarna var det fem startande och där var Sigge Simonsson snabbast följd av Arvid Haglund i klubbmästerskapet.

Sigge Simonsson var snabbast även i distriktsmästerskapet, men efter att han kört ur i andra åket i klubbmästerskapet var Karl Eriksson näst snabbast i DM.

Storslalom i Sunne

På söndagen var det dags för dubbla tävlingar i storslalom i Sunne för sex av ungdomarna i Höghedens SLK. I klassen D9–10 placerade sig Höghedens tre åkare på övre halvan i den första tävlingen. Victoria Klang blev trea, Tuva Rundahl blev femma och Ellie Rundahl åtta.

Trion från Höghedens SLK höll sig på den övre halvan även i den andra tävlingen där Victoria Klang slog till med en andraplats bakom hemmaåkaren Julia Olsson. Tuva Rundahl blev femma även där och Ellie Rundahl åtta. I Sunne tävlade även Simon Klang, i den allra yngsta klassen, samt Valter Eriksson i H9–10 och Stina Eriksson i klassen D11–12.

Höghedens SLK:s Linn Godtman och Arvid Forsdahl tävlade i kval i Lilla Världscupen i Högheden i lördags.
Höghedens SLK:s Linn Godtman och Arvid Forsdahl tävlade i kval i Lilla Världscupen i Högheden i lördags. Foto: Höghedens SLK
Ungdomarna i Höghedens SLK tävlade flitigt under helgen. Här, från vänster, Valter Eriksson, Stina Eriksson, Victoria Klang och Simon Klang från söndagens tävlingar i Sunne.
Ungdomarna i Höghedens SLK tävlade flitigt under helgen. Här, från vänster, Valter Eriksson, Stina Eriksson, Victoria Klang och Simon Klang från söndagens tävlingar i Sunne. Foto: Höghedens SLK

Artikeltaggar

AlpintGöteborgHöghedenHöghedens SlalomklubbLilla VärldscupenSlalomSunne

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.