Hoppa till huvudinnehållet

Rekordtidiga importer klara för ÅSK: ”Revanschlustan är stor inför nästa säsong”

Publicerad:
Åmåls SK firar ett mål under årets säsong i Hockeytvåan. Nu är lagbygget för kommande säsong redan i full gång.
Åmåls SK firar ett mål under årets säsong i Hockeytvåan. Nu är lagbygget för kommande säsong redan i full gång. Foto: Roger Pettersson

Två transatlantiska spelare är redan klara för Åmåls SK kommande säsong. Amerikanen Lincoln Hatten blev årets rookie i högsta amerikanska juniorligan NCAA säsongen 2021–2022 där han gjorde 13 poäng på 22 matcher.

– Är väl bara ett par av våra importer genom åren som har de siffrorna och meriterna som Hatten, säger Åmåls SK:s ordförande Mikael Engberg.

Åmåls SK har gjort klart med kommande säsongs första nyförvärv. Det handlar om två meriterade, unga importer från andra sidan Atlanten.

– Efter årets säsong som var en besvikelse så är revanschlustan stor inför nästa säsong, säger Mikael Engberg.

Amerikanen Lincoln Hatten är en 191 centimeter lång högerskjutande forward, som är född 2000 och tillbringade juniortiden på hög nivå i NAHL, North American Hockey League, den näst högsta juniorligan. Säsongen 2019–20 slutade Hatten på sjätte plats i poängligan med 27 mål och 34 assist och gjorde totalt 61 poäng på 50 matcher.

Det tog honom till den högsta amerikanska collegeligan NCAA. Säsongen 2020–21 utsågs han till årets rookie i Atlantic division, som hans lag US Military Academy tillhör. Han svarade för fyra mål och nio assist på 22 matcher, en säsong som blev förkortad på grund av pandemin.

Garrett Clegg representerade Robert Morris University i collegeligan, NCAA div 1.
Garrett Clegg representerade Robert Morris University i collegeligan, NCAA div 1.

Åmåls Sportklubbs andra nyförvärv är kanadensaren Garrett Clegg, även han högerskytt och född 2000. Han tillbringade juniortiden i hemtrakterna i AJHL, Alberta Junior Hockey League, där före detta ÅSK-spelare som Jeff Collett och Anthony Paskaruk. spelat.

Lyfter upp backar

Garrett Clegg svarade för en fin första säsong 2017–18 då han togs ut i All rookie-team. Andra säsongen gick det ännu bättre. Då slutade han åtta i ligans poängliga med 70 poäng, varav 32 mål, på 54 matcher. Hans poängsnitt i AJHL är betydligt högre än det Collett och Paskaruk hade.

Den fina juniortiden gjorde att Garrett Clegg antogs till högsta universitetsligan NCAA och Robert Morris University. Där blev det två år med 37 matcher och sju poäng. Senaste åren har han spelat i Oswego i näst högsta divisionen i NCAA.

Åmåls SK lyfter även upp två backar från juniorlaget. Det är Joel Vessman och Viktor Karlsson som kommande säsong räknas in i A-truppen. Under årets säsong debuterade Vessman i A-laget och spelade tio matcher. Första poängen kom via en assist i slutet av säsongen mot Arvika HC. Viktor Karlsson debuterade i ÅSK:s A-lag de sista två matcherna i Hockeytvåan under årets säsong.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls SKAnthony PaskarukArvika HCImportIshockeyMikael EngbergNyförvärvOswegoRobert Morris UniversitySport

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.