Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Se upp för skylten

Publicerad:
Fru Gerd Bill är 164 i strumplästen och som ses av PD-bilden ovan har även hon problem med att klara sig undan de farliga skyltarna.
Fru Gerd Bill är 164 i strumplästen och som ses av PD-bilden ovan har även hon problem med att klara sig undan de farliga skyltarna.

Här är något av vad Provinstidningen skrev om för 10, 30 och 50 år sedan.

2013

Än lever hockeyn i Fengersfors. På 1960- och 70-talen blomstrade hockeyn i Fengersfors IK. En av bruksortens söner som var pionjärer i FIK-hockeyn är Kent Johansson. 1977 flyttades hockeyn över till nybildade Åmåls SK. Men hockeyn lever ännu i Fengersfors. Uterinken står kvar och nu under sportlovet var det dags för matcher igen.

1998

Svanskogsåkeri miljösatsar. Gransjön Trafik AB har investerat 2,6 miljoner kronor i ett långtradarekipage som blir två när det skall tas in över norska gränsen vid Örje. En lastbil med skåp, en extra dragbil och ett släp som snabbt kan förvandlas till trailer ingår i det nya transportkonceptet. ”Vi ökar transportkapaciteten samtidigt som vi sänker bränsleförbrukningen och de skadliga utsläppen”, säger åkeriägaren Mats Olsson.

1973

Farliga skyltar. På ett flertal ställen i Åmål och då på gångbanor finns det farliga skyltar. Bestämmelserna säger att en skylt skall vara placerad på ett minsta avstånd från marken av 210 centimeter. I de flesta fall är skyltarna placerade på rätt avstånd från marken, men det finns de som är lägre placerade. Och det är de verkligt farliga skyltarna. Är man av normalstorlek och inte ser sig ordentligt för är det lätt hänt att man springer på en sådan skylt.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls SKFengersforsFengersfors IKIshockeyLastbilarTrafikUtsläpp

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.