Hoppa till huvudinnehållet

Replik: Får man ha fler förtroendeuppdrag?

Publicerad:
Lars Ottosson betonar budskapet om vikten av svensk livsmedelsproduktion: ”När stallarna och ladorna är tomma är det försent”.
Lars Ottosson betonar budskapet om vikten av svensk livsmedelsproduktion: ”När stallarna och ladorna är tomma är det försent”. Foto: Ali Lorestani / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar till signaturen Saras insändare i torsdagens PD. Som ordförande för LRF Åmål stod jag bakom en insändare angående vikten av att behålla svensk livsmedelsproduktion trots ökade priser.

Insändaren, som jag undertecknat då en sådan kräver att det finns en person bakom, står jag bakom till 100 procent. Men det gör också alla de som valt mig till ordförande för LRF Åmål. Så detta är inte enbart mina åsikter utan de delas med alla jordbrukare anslutna till LRF. Det är också i min roll som förtroendevald som jag lever upp till det förtroende jag fått och fullföljer mitt uppdrag.

Bonde och konsument, vi behöver varandra!Svenska livsmedelsråvaror är tyvärr inte speciellt billiga

Men du Sara, din insändare har ingen koppling till LRF:s insändare utan det du skriver avser min roll som kommunpolitiker, vilket är ett helt annat förtroendeuppdrag som jag har. Jag tycker också att det vore smakfullt att hålla sig till sanningen. Som centerpartist var jag och Centerpartiet tydliga i vårt ställningstagande angående kostenhetens budget i budgetdiskussionerna med att enhetens budget inte skulle bantas ställt mot 2022 års nivå. Så var du, Sara, fått dina siffror om nedskärningar på 3 miljoner kronor ifrån kan inte jag svara på men det är inget jag varit med om att besluta och framför allt inte i mitt uppdrag som förtroendevald inom LRF.

Så, slutligen, syftet med LRF:s insändare var att få fram budskapet att nu är det viktigt att inse vikten att ha en primärproduktion av mat i Sverige, när och om något inträffar. För när stallarna och ladorna är tomma är det försent.

Det fanns inget partipolitiskt syfte i insändaren så som du Sara gjorde det till. Så vad är ditt efternamn och vilken förening står du eventuellt bakom? Det vore bra att klargöra om debatten ska fortgå.

Lars Ottosson

ordförande LRF:s kommungrupp Åmål

Artikeltaggar

ÅmålBudgetarCenterpartietDebatterInsändareJordbrukKommunpolitikLars OttossonLRF