Hoppa till huvudinnehållet

Rysslandskännare analyserar Putins politiska ambitioner på Sagabion

Publicerad:
Författaren och Rysslandsexperten Vera Efron från Sibirien, numera bosatt i Sverige, gästar Sagabiografen i Åmål på måndag.
Författaren och Rysslandsexperten Vera Efron från Sibirien, numera bosatt i Sverige, gästar Sagabiografen i Åmål på måndag.

På måndag besöker författaren och Rysslandskännaren Vera Efron Sagabiografen i Åmål. Under rubriken ”I huvudet på Putin” tar hon upp frågeställningar om vad som driver Putin och varför han agerar som han gör.

Vera Efron, som har rysk bakgrund, är Rysslandsexpert, kännare av Rysslands geopolitiska roll och deras moderna vapensystem. Hon föddes 1959 i den sibiriska staden Novokuznetsk och studerade geologi på Leningrads Universitet. Men hon tvingades fly två månader innan hennes doktorsavhandling skulle publiceras efter att ha kritiserat den sovjetiska diktaturregimen.

Vera Efrons debutroman ”Aktiebolaget Rysk Roulette” gavs ut 2003 och hon har sedan dess skrivit ytterligare tolv böcker. Boken ”I huvudet på Putin” släpptes 2014 och i den analyserar Vera Efron Putins agerande och politiska ambitioner.

Föreläsningen på Sagabiografen i Åmål, där Efron även kommer delge sina tankar om hur stor risken är att Putin kommer använda kärnvapenarsenalen, arrangeras av Försvarsutbildarna Åmål i samarbete med Europa Direkt och Studieförbundet Vuxenskolan.

Artikeltaggar

ÅmålBöckerFörfattareFörsvarsutbildarnaLitteraturNovokuznetskPolitiska system och ideologierRysslandUniversitetVera Efron

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.