Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Fjärdeklass bäst i klasspingis

Publicerad:
Åmålsmästare i bordtennis för mellanstadielag blev klass 4B Södra skolan, lag 1. Överst från vänster: Sven-Gunnar Krave (lagledare), Daniel Moss och Isak Haxha. Vid bordet, från vänster: Kristian Krave, Anna Söderqvist och Leyla Vujic.
Åmålsmästare i bordtennis för mellanstadielag blev klass 4B Södra skolan, lag 1. Överst från vänster: Sven-Gunnar Krave (lagledare), Daniel Moss och Isak Haxha. Vid bordet, från vänster: Kristian Krave, Anna Söderqvist och Leyla Vujic.

Här är något av vad Provinstidningen skrev om för 10, 30 och 50 år sedan.

2013

Åmåls kommunchef fick gå hem på dagen. Åmåls kommunchef Svante Melander lämnar sin tjänst med omedelbar verkan. Anledningen är att kommunchefen och Åmåls kommunalråd, Michael Karlsson (S) inte kommer överens. ”Personkemin stämde inte oss emellan helt enkelt och nu gick det inte längre”, säger Michael Karlsson. Svante Melander sades upp på dagen och får enligt avtal tolv månadslöner.

1998

Åmåls bästa mellanstadieklass i bordtennis är en fyra. Detta lite oväntade faktum står klart sedan klass 4B Södra skolan lag 1 vunnit det av Hagens AIK arrangerade kommunmästerskapet för skolaklasser i årskurserna 4–6. Segern bärgades efter finalseger över Tösse skola med 4–3. Tio lag var med i turneringen.

1973

Skolschemat – jättearbete som startar redan nu. På Karlbergsskolan i Åmål finns det ett 60-tal klasser med cirka 1100 elever som undervisas av ett hundratal lärare. Man kan nog utan tvekan säga att dessa cirka 1200 personer är de mest inrutade som finns i denna kommun. Deras arbete styrs av ett schema, ett schema fyllt av bokstäver och siffror och som för den oinvigde verkar vara ett enda stort tryckfel. I dagarna har man börjat med nästa läsårs schema för Karlberg. Ungefär tre månader räknade studierektor Åke Ekvad, ansvarig för skolans schema, att schemaläggningen skulle ta.

Artikeltaggar

AIKÅmålAnna SöderqvistBordtennisKarlbergKarlbergsskolanLärareMichael KarlssonSkolorSportTösseTurneringar

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.