Hoppa till huvudinnehållet

Peter Asplund återbesöker jazzklubben – med gruppen Aspiration

Publicerad:
Peter Asplund har besökt jazzkvällarna i Säffle flera gånger tidigare. På onsdag är det dags igen./ARKIVBILD
Peter Asplund har besökt jazzkvällarna i Säffle flera gånger tidigare. På onsdag är det dags igen./ARKIVBILD Foto: Åke Jansson

På onsdag gästas jazzklubben på Hotel Royal i Säffle trumpetaren Peter Asplund och hans grupp Aspiration. Asplund är en av landets främsta jazztrumpetare och han är dessutom sångare, kompositör och arrangör.

Peter Asplund har tidigare vid flera tillfällen gästat Seffle Jazzclub, då på Medborgarhuset. Bland annat med sångerskan Isabella Lundgren som solist.

Han talar om sig själv som ”obotlig romantiker” och ”nostalgiker” och att han har lätt för att känna sig melankolisk.

– Vi som hört honom spela tycker att detta ger sig till känna i hans musik men att han också kan spela energiskt och explosivt. Han skriver vackra melodier, hans improvisationer är spännande och hans arrangemang är högklassiga, säger Stig Andersson i arrangörsföreningen.

Peter Asplund har gett ut nio skivor under eget namn av vilka flera fått fina utmärkelser. Hans senaste är ”All my septembers” som gett honom utmärkelse ”Gyllene skivan”.

Onsdagskvällens band Aspiration består – förutom Peter Asplund – av basisten Hans Andersson och trumspelaren Johan Löfcrantz Ramsay, båda ypperliga musiker och kända i Säffle efter tidigare besök. Hans Andersson är också lärare vid Musikhögskolan i Malmö. Löfcrantz Ramsay och Andersson är parhästar sedan årtionden och bland annat varit komp till sångaren Svante Thuresson.

Som extra krydda ingår pianisten Lars Jansson. Han har en internationell karriär som musiker och han var Danmarks första jazzprofessor. Lars Jansson är också framgångsrik kompositör och många av hans melodier är allmänt kända.

Artikeltaggar

Hotel RoyalJazzKompositörMalmöMedborgarhusetMusikPeter AsplundSäffleSång

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.