Hoppa till huvudinnehållet

Batong ska ha använts vid storbråk i centrum – fem anmälningar om misshandel

Publicerad:
Polisen i Säffle larmades flera gånger under lördagskvällen om händelser relaterade till storbråket i centrum./ARKIVBILD
Polisen i Säffle larmades flera gånger under lördagskvällen om händelser relaterade till storbråket i centrum./ARKIVBILD Foto: Johan Nilsson/TT

Ett storbråk mellan två grupperingar blossade upp flera gånger under lördagskvällen i Kanalparken och på Hamngatan i Säffle. En batong ska ha används av en inblandad.

En anmälan om grov misshandel och ytterligare minst fyra misshandelsanmälningar blev resultatet av bråket.

Vid 21-tiden på lördagskvällen kom rapporter om att två grupperingar med ett 30-tal ungdomar i nedre tonåren hade bestämt möte i Kanalparken för att göra upp i ett slagsmål.

Personal från Ungdomens hus fick också höra talas om detta. Några av dem gav sig till parken och lyckades inledningsvis avstyra bråket.

Blossade upp igen

Men vid 22-tiden kom rapporter om att bråket blossat upp igen och var igång för fullt. Men då hade sällskapet förflyttats sig till Hamngatan. Antalet ungdomar ska då inte ha varit lika många, men å andra sidan hade ett antal föräldrar anslutit till bråket.

Enligt rapporter till polisen ska minst en av de inblandade ha varit beväpnad med batong.

Vid midnatt kom ett nytt samtal till polisen, från en 16-årig pojke som polisanmälde att han misshandlats med slag i huvudet. Polisen tog upp en anmälan om grov misshandel.

Fler anmälningar

Sedan dess har ytterligare ett samtal inkommit till polisen i Säffle, där ytterligare fyra personer, två 15-åringar och två 16-åringar, har polisanmält att de misshandlats i samma bråk.

– Till detta har vittnen hört av sig. Det tar nog lite tid att reda ut vad som hänt här, säger Hans Elvingson, förundersökningsledare på polisen i Säffle.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättHamngatanKanalparkenMisshandelSäffle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.