Hoppa till huvudinnehållet

Starkt andrapris av Moas Heja Mera efter galopp

Publicerad:
Moas Heja Mera har inlett året starkt med två andrapris. Här intervjuas tränaren Mats Pettersson av Fredrik Bengtsson på årets travgala på Åmålstravet.
Moas Heja Mera har inlett året starkt med två andrapris. Här intervjuas tränaren Mats Pettersson av Fredrik Bengtsson på årets travgala på Åmålstravet. Foto: Björn Martinsson

Åmålstravets kallblod Moas Heja Mera stod för fina prestationer under 2022. Det nya året har också börjat bra – två andrapris på två starter.

Vid måndagens V64-tävlingar på Färjestad började det dock illa för Moas Heja Mera som efter 100 meter galopperade och tappade ett tjugotal meter.

Efter ett varv hade dock Morgan Ivarsson kommit fram i fjärde utvändigt och med 800 meter kvar kom avancemanget ute i tredjespår. Med halvvarvet kvar var man framme på utsidan Frivoll Faksen som tagit över ledningen. Dessa två lämnade fältet och Frivoll Faksen höll en längd till godo på en tapper Moas Heja Mera i V64-avdelning 2.

Mats Pettersson är hästens tränare, tillsammans med Anne-Li Pettersson.

Även kallblodet Justus N.A. stod för en bra insats denna måndagskväll med ett fjärdepris från sina dubbla tillägg. Justus N.A. var dagssnabbast och noterade tiden 1.27,7/2 180 meter i V64-avdelning 4 som var den högre kallblodsklassen.

Äger och tränar gör Malin Larsson, numera boende i Brålanda och med B-tränarlicens på Åmålstravet.

I montéloppet tog Melleruds Öystein Larsens pigge nioåring Lovely Vacation ett fjärdepris med Julia Smedman i sadeln.

Artikeltaggar

ÅmålstravetFärjestadstravetFredrik BengtssonMellerudMorgan IvarssonTravTravV64

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.