Hoppa till huvudinnehållet

Stort bråk på skola med både vuxna och elever

Publicerad:
Ett stort antal polispatruller kallades till skolan i samband med bråket. Foto: Carolina Schützer

Under tisdagseftermiddagen larmades polisen om ett bråk på Tegnérskolan i Säffle där flera elever – och vuxna, ska vara inblandade.

En elev fick uppsöka sjukhus.

Orsaken till tisdagens bråk ska enligt skolans rektor vara en konflikt som kvarstår från ett slagsmål i Säffle under helgen.

Enligt Mats Öhman, presstalesperson vid polisregion Bergslagen, inkom det larm vid 13.35 via 112 om ett slagsmål på skolan mellan flera elever.

– Det ska ha varit många inblandade, när den första patrullen anlände hade det lugnat ner sig, men det var fortfarande hätsk stämning, säger polisens presstalesperson Mats Öhman.

Sedan ska även ett flertal och vuxna ha kommit till platsen, som också ska ha rykt ihop med varandra.

– Jag kan inte gå in på om det är föräldrar som anslutit sig till bråket. Men det rör sig inte om några lärare, utan det är folk utifrån, säger Sophia Jiglind, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Enligt initiala uppgifter rörde det sig om ett 30-tal personer som bråkat. Det visade sig sedan röra sig om 15-20 personer.

– Det var flera åskådare, därför var det svårt att veta exakt hur många som bråkade, säger Sophia Jiglind.

Enligt polisen är några skadade, en elev fick uppsöka sjukvård.

– Eleven som fick uppsöka sjukvård ska ha fått skador som börjat blöda på överkroppen, men ska inte vara allvarligt skadad, säger Sophia Jiglind.

Sophia Jiglind.
Sophia Jiglind. Foto: LARS HEDELIN

Låste in sig i klassrum

Gustav Hagerskog, rektor på Tegnérskolan, bekräftar att det varit ett större bråk på skolan som involverat både vuxna och elever.

– Det kommer elever och vuxna utifrån som försöker ta sig in på skolan för att vara med i det här bråket. Så vi tillkallade polis omgående och vi låste ytterdörrarna på skolan.

Övriga elever fick låsa in sig i sina klassrum med klassföreståndare.

Det ska vara en dispyt mellan två grupperingar och orsaken till bråket ska ha varit ett större slagsmål som ägde rum i helgen i Säffle.

– Det är en konflikt som kvarstår från slagsmålet i helgen. Där elever från oss var inblandade, men också äldre ungdomar och vuxna.

Gustav Hagerskog, rektor på Tegnérskolan.
Gustav Hagerskog, rektor på Tegnérskolan. Foto: Nathalie Forsström

Eleverna kommer få distansundervisning under morgondagen, då skolan kommer att hållas stängd.

– Imorgon kommer vi tillsammans med polis, socialtjänst och ungdomens hus planera för ytterligare åtgärder. Det kommer bli en fråga om disciplinära åtgärder inom skolan i form av avställningar och förflyttningar för att säkerställa tryggheten för andra elever.

Gustav Hagerskog lyfter fram att personalen agerade väldigt snabbt och förhindrade att det eskalerade.

Polisen var vid 17-tiden fortfarande på plats vid skolan för att höra vittnen, inblandade och lärare.

Två anmälningar har upprättats, en gällande misshandel samt en gällande olaga hot.

– Vi är kvar i området och arbetar med trygghetsskapande och brottsförebyggande åtgärder. Vi är synliga och pratar med personer för att skapa trygghet, säger Sophia Jiglind, vid klockan 19.40.

Artikeltaggar

Brott & blåljusSäffle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.