Hoppa till huvudinnehållet

Final i Lilla Världscupen – Höghedenåkare tävlar i Ulricehamn

Publicerad:
Linn Godtman, Stina Eriksson och Arvid Forsdahl tävlar under helgen i Bogebacken i Ulricehamn. Linn och Arvid tävlar i tre discipliner i finalerna i Lilla Världscupen. Foto: Höghedens SLK

Till helgen, fredag–söndag, avgörs finalerna i ungdomstävlingen Lilla Världscupen i Bogebacken i Ulricehamn där omkring 150 ungdomar kommer till start. Det tävlas i tre discipliner: super-G, storslalom och slalom.

Nu är det dags för final i Lilla Världscupen där ungdomar 13–14 år tävlar i disciplinerna super-G, storslalom och slalom. Höghedens SLK ställer upp med Linn Godtman och Arvid Forsdahl som tävlar under tre dagar, fredag–söndag.

På fredagen avgörs super-G, på lördagen är det storslalom och helgen avslutas med söndagens slalom. Linn Godtman tävlar i klassen D14 och Arvid Forsdahl i klassen H14.

Står över super-G

Den tredje åkaren från Höghedens SLK som tävlar i Bogebacken i Ulricehamn är Stina Eriksson. Hon tävlar i storslalom och slalom i klassen D11–12, men hon står precis som en del andra åkare över fartdisciplinen super-G.

I finalerna i Lilla Världscupen för U14 är det 50 startande i super-G medan omkring ett 70-tal åkare kör storslalom och slalom. I den yngre ungdomsklassen U12, som inte ingår i Lilla Världscupen, är det 38 startade i super-G medan det är ett drygt 60-tal startande i storslalom och slalom.

Arvid Forsdahl, Linn Godtman och Stina Eriksson höjer stavarna i skyn och är laddade för helgens tävlingar i Ulricehamn.
Arvid Forsdahl, Linn Godtman och Stina Eriksson höjer stavarna i skyn och är laddade för helgens tävlingar i Ulricehamn. Foto: Höghedens SLK

Artikeltaggar

AlpintHöghedenHöghedens SlalomklubbLilla VärldscupenSlalomUlricehamn

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.