Hoppa till huvudinnehållet

Funktionshindrad 65-åring fick ta emot slag och sparkar mot huvudet

Publicerad:
Den skadade Åmålsbon fördes akut till länssjukhuset Näl, där han opererades under tisdagen. Han förhördes också samma dag.
Den skadade Åmålsbon fördes akut till länssjukhuset Näl, där han opererades under tisdagen. Han förhördes också samma dag. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

En 65-årig funktionshindrad Åmålsbo, som har svårt med balansen och använder rollator för att klara vardagen, var den som misshandlades grovt i en lägenhet på Torggatan i Åmål på måndagskvällen.

65-åringen var hemma hos en kompis när två personer plötsligt dök upp i lägenheten. Det hela ska ha slutat med att 65-åringen misshandlades grovt av de två objudna gästerna, en man i 40-årsåldern och en man i 50-årsåldern.

Två misstänkta anhållna för grov misshandel: Offret hittades blödande på gatan

Enligt uppgift ska en av männen suttit gränsle över 65-åringen och slagit honom med knytnävarna i ansiktet. 65-åringen fick också ta emot sparkar mot huvudet.

Till slut lyckades offret ta sig ut ur lägenheten och ut på Torggatan, blödande. En granne som hört bråket larmade polisen och en polispatrull tog hand om 65-åringen ganska omgående.

Offret pekade ut lägenheten och gärningsmännen och polisen grep de båda misstänkta på plats.

65-åringens kompis attackerades inte och han är heller inte misstänkt för något brott.

Den misshandlade Åmålsbon fördes med ambulans till länssjukhuset Näl där han opererades på tisdagen. Näsan är bruten, han har en fraktur på handleden och fick sys på flera ställen.

Får inga men

– Tack och lov får han inga men av skadorna. Det var en ren tur att han inte skadade sina tänder eller ögon eller rent av drabbats av hjärnskador, säger en anhörig.

De två misstänkta personerna sitter anhållna hos polisen i Trollhättan och under onsdagen blir det häktningsförhandlingar.

Artikeltaggar

ÅmålAnhållnaBrottBrott, lag och rättHäktningsförhandlingHotNälTrollhättan

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.