Hoppa till huvudinnehållet

Klubben nöjd med säsongen i Högheden: ”Väldigt bra på det stora hela”

Publicerad:
Arne Johansen som sitter i styrelsen i Höghedens SLK tycker att årets säsong i Högheden på det stora hela varit väldigt bra.
Arne Johansen som sitter i styrelsen i Höghedens SLK tycker att årets säsong i Högheden på det stora hela varit väldigt bra. Foto: Fredrik Tacacho

Åmåls Skicenter har haft en bra säsong i vinter med besök av skolklasser på friluftsdagar, ett och annat läger, invigning av hoppkudden och nästan en fördubbling av deltagare på skidskolan jämfört med i fjol.

– Det tog fart igen efter vecka sju när det blev kallare. Vintern har på det stora hela varit väldigt bra, säger Arne Johansen i Höghedens Slalomklubb.

Sportlovet bjöd på rätt väderförutsättningar för utförsåkning. Värre var det en period i början och mitten av februari då temperaturen steg och det föll en hel del regn.

– Men annars har det varit en bra vinter. Aktiviteten är ju betydligt högre i backen på helger än vardagar och det gäller även sportlovet. En del skolklasser kommer hit på sina friluftsdagar och det är ju bra så det händer lite mer även under veckodagarna.

När det gäller skidskolan och privata skidlektioner har de fått ett klart uppsving i år jämfört med fjolåret. I år var det under sex veckor uppemot 50 elever på skidskolan, nästan en fördubbling gentemot förra säsongen.

Scouter på läger

I samband med att Göteborgsklubben Väst Alpin arrangerade ett kval i Lilla Världscupen i Högheden, då det rådde snöbrist längre söderut, passade klubben även på att ha ett alpinläger. Samma helg samlades även över 100 scouter runt om i Dalsland med omnejd på ett läger i Högheden.

Invigningen av funparken, där luftkudden är huvudattraktionen, gjorde märkbar skillnad då tillströmningen av besökare steg.

– Det var mycket folk på invigningen av hoppkudden.

Säsongen fortsätter

Säsongen är inte över än. Planen är att åtminstone ha öppet ett par helger till den här säsongen.

– Beroende på väderlek får vi se om det kan bli ytterligare några helger efter det, säger Arne Johansen.

Artikeltaggar

Åmåls SkicenterDalslandHöghedenHöghedens SlalomklubbInvigningarLilla VärldscupenRegnVäderVindVinter

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.