Hoppa till huvudinnehållet

Dödsfall: Lars Bjurteg har avlidit

Publicerad:
Reporter Claes Österman
Claes Österman
claes.osterman@saffletidningen.se
Lars Bjurteg var en omtyckt profil i många sammanhang.
Lars Bjurteg var en omtyckt profil i många sammanhang. Foto: Jan Lorentsson

Krögaren, entreprenören och idrottsprofilen Lars Bjurteg, Säffle har hastigt avlidit i en ålder av 60 år.

Lars Bjurteg var en stor profil i Säffle som fick uppmärksamhet redan som 14-årig handbollstalang men det skulle snart visa sig att Lars var en mångsidig ung man med många strängar på sin lyra.

Idrott var ett av hans stora intressen och han var i många år engagerad som ungdomsledare i SK Sifhälla, handbollstränare i IFK Åmål och ordförande i BK Tegnér. Han var i många år också ordförande i Värmlands Handbollförbund och handbollsdomare.

Han hade ett stort intresse för dykning och var ordförande i både Värmlands Sportdykarförbund och Säffle-Åmåls Dykarklubb. Jakt var ett annat av hans stora intressen.

Han var en entreprenör som tillsammans med sin far startade upp företaget Tekno Trading, han startade och drev en egen kylfirma, arbetade som försäljare och utbildade sig senare till kock. Matlagning var nämligen ett av hans stora intressen. Han profilerade sig som grillmästare och var med och blev trea vid Grill-SM och skulle sedermera vara verksam som kock i flera restaurangkök i både Säffle och Åmål. Den senaste tiden var han kökschef på Brants restaurang i Branäs.

Lars Bjurteg var en utåtriktad, engagerad och varm människa med drivkraft och glöd. Han sörjes närmast av hustru, barn, barnbarn, övrig släkt och många vänner.

Artikeltaggar

Dödsfall

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.