Hoppa till huvudinnehållet

Stort intresse för novelldagarna – fåtal biljetter kvar

Publicerad:
Alva Dahl är en av författarna som har gästat Nordiska novelldagarna genom åren. I helgen är festivalen tillbaka, på Sagabiografen i Åmål.
Alva Dahl är en av författarna som har gästat Nordiska novelldagarna genom åren. I helgen är festivalen tillbaka, på Sagabiografen i Åmål. Foto: Andreas Dagström

Intresset för Nordiska novelldagarna på Sagabiografen i helgen är stort. Biljetterna till lördagens program är i det närmaste slutsålda.

– Man vågar aldrig hoppas att det ska bli så, men med tanke på de författare som kommer så är det inte så konstigt, säger Victor Estby, verksamhetsledare för arrangerande Bokdagar i Dalsland.

I helgen arrangeras Nordiska novelldagarna på Sagabiografen i Åmål. Och det ser ut att bli en välbesökt festival. På fredagsmorgonen fanns det endast en handfull biljetter kvar av de totalt 127 stycken till lördagens program. Till fredagskvällens program var en knapp tredjedel av biljetterna kvar.

Programmet presenterat för Nordiska novelldagarna – toppnamn intar Saga i Åmål

Sent återbud

Novelldagarna har fått ett sent återbud. Den danska författaren Caroline Albertine Minor tvingas ställa in sin medverkan. Ersättare blir författaren, kritikern, översättaren och skrivpedagogen Henrik Johansson.

Han kommer ursprungligen från Bäckefors men bor numera i Malmö. Trots sin dalsländska bakgrund är han relativt okänd för Dalslandspubliken, menar Victor Estby, verksamhetsledare för arrangerande Bokdagar i Dalsland.

– Det ska bli kul att publiken ska få träffa honom, säger Victor Estby.

Under Novelldagarna kommer Henrik Johansson att samtala med helgens moderator, Yukiko Duke om dagens arbetarlitteratur i allmänhet och dess novellkonst i synnerhet.

– Han är väldigt mångsidig. Han lyfter bland annat fram utländsk arbetarlitteratur, det är vi inte så kunniga på i Sverige, säger Victor Estby.

Artikeltaggar

ÅmålBäckeforsDalslandFestivalerFörfattareLitteraturNöje/KulturVictor Estby

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.